Napkor

2021.09.30. 15:24

Az idősek világnapja alkalmából adományozott Nyíregyháza rendőrkapitánya

A napkori nyugdíjasok prevenciós tanácsokat is kaptak az ajándék mellé.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője, Tóth Attila r. alezredes az idősek világnapja alkalmából tett látogatást a Napkori Nappali Ellátást Nyújtó Idősek Klubjába szeptember 29-én. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság évek óta szoros kapcsolatot ápol az illetékességi területén működő, idősek ellátását biztosító intézményekkel, egyesületekkel és klubokkal, aminek elsődleges célja az idősek áldozattá válásának megelőzése.

A rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója rendszeresen látogatja az intézményeket, de ez a látogatás rendhagyó volt. A kapitányságvezető ünnepélyes keretek között átadott a nyugdíjas klub tagjainak egy elektromos gyaloglópadot, amelyet a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából szereztek be. Az idősek örömmel vették birtokba az egészségüket támogató eszközt, amit azonnal ki is próbáltak.

Az átadás után a prevenciós előadás sem maradt el, bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat hallhattak a klub szépkorú tagjai Gurbán Csaba r. százados bűnmegelőzési előadótól. A szakember kiemelte az időseket veszélyeztető leggyakoribb bűncselekményeket, bűnelkövetési módszereket, a megelőzés lehetőségeit, és szó esett a biztonságos közlekedés feltételeiről is – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában