Baktalórántháza

2021.09.19. 10:00

Baktalórántháza apraja és nagyja is szórakozott

Tartalmas programsorozaton vannak túl a fenyvesek városában.

KM

Az Őszi Városnapokon belül rendezték meg az Ifjúsági fesztivált és a Közép-Nyírségi Értékek Napját – kezdte beszámolóját Nagy Dorottya. A kétnapos rendezvény koncertekkel, autós-motoros bemutatókkal, fogathajtó versennyel, kirakodó- és kézműves vásárral és sok egyéb, izgalmas programmal várta az érdeklődőket.

Kamiont húzott magával

A szervezésben és lebonyolításban a helyi önkormányzat, az intézmények mellett jelentős szerepet vállalt a Baktalórántháza és Térsége Hagyományőrző Lovas Sport­egyesület, a Leader Egyesület és a Gyerekesély Iroda is.

„Erős” volt a kezdés: a baktalórántházi hivatásos tűzoltó, Szilágyi Ferenc és sporttársai kamionhúzó bemutatóval kápráztatták el a közönséget. A Hidi Miki és Balogh Ákos nevével fémjelzett NyírStunt Motorsport Egyesület tagjai lóerőben és gumifüstben gazdag produkcióval rukkoltak elő.

A színpadi fellépők között szerepelt Balázs Pali, Burai Krisztián, a térségből a NyírjáCOOLtúra zenei társulat tagjai retró bulit varázsoltak a színpadra és a nézőtérre. Élő koncerttel és látványos fényekkel a Follow The Flow együttes tagjai tették felejthetetlenné a tűzijátékkal záruló estét.

Fábián Sándornak gratulált Kozma Attila alpolgármester | Fotó: Dégenfeld Művelődési Központ

Az Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Technikuma sportudvarán rendezték meg tizenharmadszor az ob-pontgyűjtő fogathajtó versenyt, amelyen húsz C kategóriás kettes fogat, három C kategóriás pónifogat és nyolc D kategóriás hajtó mérte össze tudását az akadályhajtásban. A kettes fogatok versenyét Fábián Sándor nyerte Hrotkó Roland és Szilágyi Ádám előtt.

A póni-kettesfogatok élén Papcsák Balázs végzett, megelőzve Turcsán Andrást és Kovács Rolandot. A D kategóriában Pápai Márk bizonyult a legjobbnak Fórizs István és Illés Zoltán előtt. A főzőversenyen a nap legfinomabb ételét kereste a zsűri, amit végül a Zengő Erdő Óvoda és Bölcsőde csapata készített el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában