Repülőnap

2021.09.28. 11:33

Bukfencező repülők

Fel sem lehet sorolni, hogy Veres Zoltán hány különböző légi járművel repült már.

VNA

Fotó: Sipeki Péter

A műrepülő Európa-bajnok és többszörös Guin­ness-rekorder látványos légi bemutatóját is élvezhették a balkányi repülőnapon az érdeklődők. Veres Zoltán lapunknak arról is mesélt, hogy eddigi pályafutása során több mint százhúsz különböző repülőgéptípust vezetett már.

– Nem könnyű kiválasztani, hogy melyik gépet szerettem a legjobban, de nemcsak a számuk miatt, hanem mert sok közülük nagyon eltérő célra épült. Repültem már többek között ultralight, és ahhoz közeli kisrepülőkön, valamint számos különböző sportrepülőn, s rengeteg gépnek csináltam végig a berepülőprogramját – mondta el kérdésünkre Veres Zoltán.

– Mindezek mellett megemlíthetem azokat az ultramodern utasszállító gépeket, amelyekkel volt szerencsém repülni: mint a Boeing 737-es vagy az Airbus 320-as, ami egy nagyon magas technológiát képvisel, illetve Falcon típusú business jetek pilótája is voltam már.

A kedvenccel szállt fel

Azok a légi járművek a kedvencei, melyek tudnak bukfencezni, azok közül is az az egyedi megrendelésre gyártott MXS típusú gép, mellyel a balkányi bemutatón is a magasba szállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában