Szorgalmatos, Ófehértó

2021.09.04. 14:40

Egy iskola, egy óvoda a reformátusok sorában

KM

– A településnek egy egészen új arculatot ad, a kereszténység egy apró köve lett a Szorgalmatosi Deák Ferenc Református Iskola. Tavaly ősszel merült fel, hogy az egyház fenntartásába kerüljön, amit a szülők kétharmados többséggel meg is szavaztak, így ettől a tanévtől váltott fenntartót az intézmény – mondta el lapunknak Szvoren Attila református lelkész.

Megtudtuk azt is, az iskolának 216 tanulója van, a kistelepülésnek erős a gyülekezete, így a szülők egy új lehetőséget láttak abban, ha az iskola a reformátusokhoz kerül. – Azt kértem a szülőktől, hogy adjanak nekünk egy esélyt, s majd megtapasztalják, hogy mit tudunk hozzáadni az iskola életéhez, a gyerekek egészséges lelki fejlődéséhez. Merthogy egy egyház igenis tud modern, fiatalos és nyitott lenni, értéket közvetíteni és mi több: lelki többletet nyújtani a gyerekeknek – fűzte hozzá a szorgalmatosi gyülekezet lelkésze.

A szorgalmatosi iskola mellett az Ófehértói Kastélykert Református Óvoda szintén ettől a tanévtől váltott fenntartót és került a reformátusokhoz. Mindkét intézményt a következő Hitélet oldalunkon mutatjuk be bővebben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában