Autómentes nap

2021.09.15. 14:48

Elektromos rollert is lehet nyerni a játékkal

Autómentes napot tartanak szeptember 22-én, szerdán a Kossuth téren.

Fotó: Dodó Ferenc

A pandémia miatt két év után rendezik meg ismét Nyíregyházán az autómentes napot szeptember 22-én, szerdán 13 órától. Kazai Béla, a szervező Zöld Kerék Alapítvány képviseletében a városházi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a programot mediball-bemutató indítja a Kossuth téren. Pancsi bohóc és a Gombóc együttes szórakoztatja a fiatalabbakat, majd 15 órától látványosnak ígérkezik a gépjárműbaleset-szimuláció. Fellép a Primavera balettegyüttes, a No Comment Hip Hop Tánciskola, a kerékpáros ügyességi bemutatót követően 17 órakor kezdődik a bringások felvonulása.

– Nyíregyházán sokan élnek autómentes életet. Nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is tudatosítani kell a környezet megóvását, védelmét. Az önkormányzat minden lehetséges eszközével arra törekszik, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés, és ezzel az autósok, illetve a többi résztvevő is jól jár. Az autómentes napnak az az üzenete, hogy a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítsük – mondta dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere.

– A nőket nem pusztán a nőnapon ünnepeljük. Ugyanezt tartom az autómentes napról is: az év minden napján minél környezettudatosabban kell tevékenykedni – fűzte hozzá Pató István, az önkormányzat városfejlesztési és város­üzemeltetési osztályának vezetője.

Szeptember 22-én az első 70 kerékpáros felvonulásra regisztrálót egyedi pólóval jutalmazzák. Az EU-totó kitöltői között elektromos rollert sorsolnak ki.

A Kossuth téren többek között lesz ugrálóvár, kerékpáros KRESZ-pálya, csillámtetoválás, szeretetkavics-készítés, ökológiai játék, a rendőrség pedig kerékpáros regisztrációs pontot alakít ki. Aki aznap délután pecséteket gyűjt, kulacsot és csengőt kaphat érte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában