Nyírbogát

2021.09.14. 15:32

Folyamatosan bővülő kerékpárutak

Az elmúlt nyolc évben közel 4,5 milliárd forintból fejlődött a megyei kerékpárút-hálózat.

Fotó: Sipeki Péter

A Nyírség délkeleti részének kerékpáros fejlesztéseiről beszélt kedden délelőtt a sajtó képviselőinek dr. Simon Miklós Nyírbogáton. A térség országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt nyolc évben közel 4,5 milliárd forintból épültek a régióban új, és bővültek a már meglévő kerékpárutak.

– A tudatos fejlesztéssorozat hármas célt szolgál. Egyrészt a térségből sokan járnak Mátészalkára, Nyírbátorba vagy Újfehértóra dolgozni, másrészt turisztikai szempontból is fontos, hogy bővüljön a megyei kerékpárút-hálózat, és akkor még nem is beszéltünk a biciklizés egészségmegőrző szerepéről – mondta lapunknak dr. Simon Miklós, aki szerint a munkába járás is biztonságosabbá vált, illetve válhat a fejlesztéseknek köszönhetően, a régióban ugyanis meglehetősen sok volt az utóbbi években a kerékpáros baleset.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, a jelenleg is épülő Nyírbogát-Kisléta-Máriapócs útvonal turisztikai szempontból lehet majd izgalmas a kerékpározás szerelmesei számára.

Dr. Simon Miklós tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban Nyírmihálydiban 350 millió, Nyírgelsén 220 millió, Nyírbátorban 320 millió, Nyírgyulajon 420 millió, Nagykállóban 180 millió, Újfehértón 407 millió forintból épültek vagy jelenleg is épülnek a kerékpárutak.

– Itt, Nyírbogáton most egy 2670 méteres szakaszon dolgoznak a szakemberek, épül a 2,75 méter széles, gyalogjárdával rendelkező kerékpárút – mondta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette, a 597 millió forintos projekt része egy 2300 méter hosszú csatornarendszer kialakítása is, emellett beüzemeltek egy új jelzőlámpát, ahogy a Kossuth és az Árpád utca találkozásánál található teret is felújítja a kivitelező.

– A beruházás részeként megtörtént a földi telefonkábelek és az elektromos felsővezetékek áthelyezése is – zárta dr. Simon Miklós.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában