Adóbefizetés

2021.09.08. 15:00

Fontos adóbefizetési határidő közeleg

KM

A helyi adózásban már megszokott szeptemberi fizetési határidő közeleg: a polgármesteri hivatal adóosztálya már kiküldte azt a több mint 23 ezer darab értesítést az adózóknak, amely a folyószámla-egyenlegüket tartalmazza az augusztus 13-áig beérkezett befizetések figyelembevételével – tájékoztatta lapunkat a megyeszékhely sajtószolgálata.

Érdemes odafigyelni

Az értesítőben feltüntették az adózó elmaradt tartozását és a második fél évre esedékes helyi adókat (második félévi építményadó, helyi iparűzési adóelőleg második részlete) is.

A második fél évre esedékes adók befizetési határideje szeptember 15-e, eddig az időpontig fizethető meg pótlékmentesen az esedékes helyi adó.

A hatóság felhívja az adózók figyelmét arra, hogy a fizetési határidő betartására érdemes odafigyelni, mivel annak lejárta után késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve nemfizetés esetén végrehajtási eljárást is kezdeményezhet az adóhatóság a tartozókkal szemben.

A nyíregyházi önkormányzat tájékoztatása szerint a hivatal adóosztálya felkészült az adózók fogadására az ügyfélcentrum 29–30–31-es ablakainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában