sóstózoo

2021.09.13. 07:40

Így nassol egy tigris – zsákmányszerzésre ösztönzik a hatalmas macskát (videó)

Giót, a szumátrai tigrist meglepték egy kis finomsággal.

KM

A gazdik szívesen kényeztetik ízletes jutalomfalatokkal otthoni kedvenceiket, azonban ez a figyelmesség nemcsak a szobacicáknak, hanem a Nyíregyházi Állatpark nagymacskáinak is kijár: a napokban közösségi oldalain mutatta meg a nagyközönségnek, amint szumátrai tigrise különleges reggelit kap.

Az állatkerti állatok számára az egyik legnagyobb veszélyt az unalom jelenti, hiszen a természetben egész nap elfoglalják magukat táplálék utáni kutatással, párkereséssel vagy akár ellenségeik elöli meneküléssel – írták a bejegyzésben.

Veszélyeztetett faj

Az állatok kifutóit ezért tereprendezéssel – kövek, fák és növényzet betelepítésével – tették ingergazdaggá, a látványetetések pedig motiválják őket a zsákmányszerzésre. Gio így kaphatott nem mindennapi, felfüggesztett csemegét, amelyet láthatóan nagy élvezettel fogyasztott el. A szumátrai tigrisekből jelenleg mindössze négyszáz példány él szabadon, és a világ állatkertjeiben is körülbelül háromszázat számlálnak.

Borítókép: Gio elfogyasztja a nem mindennapi finomságot | Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában