Nyíregyháza

2021.09.18. 11:32

Jótékonysági futam a gyerekek gyógyulásáért

KM

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán az Extreme­ Trail akadályversenyt. Az Extreme Trail Hungary Sportegyesület a jótékonysági futam bevételét a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának ajánlotta fel.

A 7 kilométeres akadályverseny távját gyakorlatilag szabályok nélkül teljesíthették a résztvevők. A futamon 150 000 forintot gyűjtöttek a versenyzők, amit a Gyermekrehabilitációs Osztály betegeinek kezeléséhez szükséges robottechnológiájú eszközök beszerzésére fordít az osztály „Kérlek, segíts...” Alapítványa. A robotasszisztált funkciójavító terápiával a felső és alsó végtagi szpaszticitás (állandósult, kóros izomösszehúzódás, ami akaratlan izommerevséget okoz) megelőzhetővé válik.

– A gyermekek motivációját a gép különféle digitális játékokkal segít fenntartani – dr. Kántor Katalin, a gyermekrehabilitációs osztály vezetője, aki megköszönve az adományt hozzátette: a robottechnológiának köszönhetően a fáradási fázis is később jön el a betegeknél, ahogy a rehabilitációs idő is csökkenhet. Szeretnénk, hogy a legmodernebb elismert kezeléseket kaphassák meg gyógyulásukhoz a megyében élő gyerekek.

Célba ért az adomány | Fotó: kórház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában