Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.29. 17:20

Kényelmesebb és biztonságosabb lett

Hivatalosan is átadták a rakamazi Tisza-strand 30 millió forintból elkészült fejlesztéseit.

JG

Fotó: Dodó Ferenc

– Varázslatos hely az, ahol állunk – mondta köszöntőjében Bodnár László, Rakamaz polgármestere. – Itt találkozik egymással a Zempléni-hegység és az Alföld, a Tisza és a Bodrog. Polgármesterként az elsődleges feladatom, hogy minden erőmmel azon dolgozzak, hogy hasznára legyek a településünk közösségének, ezért is éltünk a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció IV. ütemében meghirdetett pályázati lehetőséggel. Ezeréves történelmi múltunk, a Tisza közelsége, a Nagy-Morotva páratlan környezete és élővilága maradandó élményt kínál az ide ellátogató turistáknak.

– Ahhoz azonban, hogy hosszabb időre itt tudjuk tartani a vendégeinket, még vonzóbbá kell számukra tenni ezt a vidéket. Ezért is hajtottuk végre ezeket az infrastrukturális fejlesztéseket, hogy még az eddigieknél ki tudjuk szolgálni a hozzánk érkezőket.

Meggyőződésem, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően ismét élettel tudjuk majd megtölteni Magyarország egyik legszebb vízpartját, a rakamazi Tisza-strandot.

Kiemelt övezet

– Teljes mértékben egyetértek Rakamaz polgármesterével, gyönyörű helyen állunk – emelte ki beszédében dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

– Csodálatos partszakaszon található a rakamazi Tisza-strand, nekünk már csak az a dolgunk, hogy még népszerűbbé tegyük. Ezt többek között olyan infrastrukturális fejlesztésekkel tudjuk elérni, amelyeket joggal várnak el a 21. században élő emberek.

A közelmúltban a kormány Tokaj és Nyíregyháza térségét kiemelt turisztikai övezetté nyilvánította. Ennek eredményeként Tiszadobtól Gávavencsellőig több szabadstrand is megújult, így most a rakamazi is.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a mostani fejlesztés során összesen 30 millió forintból kialakítottak egy gyermekmosdót, egy baba-mama szobát. Építettek egy napozóstéget, teljesen felújították és újratérkövezték a járdákat, értékmegőrzőket létesítettek. Kamerarendszer vigyáz a vendégek biztonságára és a strand egész területén elérhető a wifi-hálózat. Szintén a strandolók kényelmét szolgálja az idén beszerzett 84 napozóágy és a 32 napernyő.

– A Kisfaludy-programban kiemelt szerepet kap a szabadstrandok fejlesztése, hiszen a pandémia miatt megváltoztak a pihenési szokásaink. A magyar emberek többsége nem hosszabb külföldi utakat tervez nyaranta, hanem itthon szeretnének pihenni a szabadságuk alatt, így a mi feladatunk, hogy az ehhez szükséges feltételeket megteremtsük nekik. Rakamaz több szempontból is remek helyen fekszik. Közel a Tisza, Tokaj, Sárospatak és Nyíregyháza.

– A kerékpárutaknak köszönhetően Nyírregyházától Rakamazon és Tokajon át egészen Sátoraljaújhelyig elkerekezhetnek a turisták, így minden adott ahhoz, hogy a vendégek ne csupán egy napot, hanem jóval hosszabb időt töltsenek a régióban, és az itt eltöltött vendégéjszakából a környéken élők profitálhatnak – tette hozzá dr. Vinnai Győző.

Jó szezont zártak

A strandfejlesztéseket ugyan most adták át hivatalosan, de a vendégek már a nyári szezonban birtokukba vehették azokat.

– Nagyon jó szezont zártunk – árulta el lapunknak Papp Tamás, a Rakamazi Tisza-strand üzemeltetője. – Remek volt az időjárás és hamar híre ment annak, hogy még az eddigieknél is nagyobb biztonságban tudhatják értékeiket a strandolók nálunk. Rengetegen jöttek kerékpárral és sokan voltak olyanok, akik több éjszakát is eltöltöttek a közeli kempingben.

Papp Tamás elmondta, a hatalmas területen egy napon ezer vendéget tudnak fogadni, és az elmúlt hónapokban több olyan nap is volt, amikor kitehették volna a telt ház táblát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában