Levelek

2021.09.05. 07:59

Lehet már regisztrálni a nemes célú horgászatra

Azok is ajánlhatnak fel adományt, akik nem akarják a tónál várni a halak kapását.

KM

Elkészült immár a honlap, s az érdeklődők nevezhetnek arra a jótékonysági horgászversenyre, amit szeptember 11-én rendeznek meg a Leveleki-víztározónál és a Keszthelyi-öbölben, szeptember 19-én pedig Pilismaróton.

Visszanyerik szabadságukat

Mint lapunkban már beszámoltunk róla, Mikucza Zsolt tógazdában fogalmazódott meg az a gondolat, hogy az Országos Jótékonysági Vadászathoz hasonlóan miért ne lehetne Országos Jótékonysági Horgászat is, aminek a bevételét ebben az évben a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekekre fordítják. Az érdeklődők a www.ojh.hu weboldalon regisztrálhatnak. Nemcsak a horgászni szándékozók jelentkezhetnek, hanem azok is, akik nem akarnak horgászni, csak támogatni szeretnék kisebb-nagyobb összeggel ezt a nemes kezdeményezést. A horgászok részvételi díja tízezer forint, azonban természetesen többet is befizethetnek adományként. A tervek szerint a Leveleki-víztározónál szeptember 11-én 8 órakor lesz egy kis ünnepélyes megnyitó, majd következhet a 8-9 órás horgászat a halak visszaengedésével.

A szervezők gondoskodnak a résztvevők ellátásáról is. Most első alkalommal szendvicsekkel kedveskednek a horgászoknak, de a későbbi években főzött ételek is készülhetnek ebédre. Folytatni szeretnék ugyanis jövőre is ezt a nemes kezdeményezést, mégpedig úgy, hogy mind a 19 megyében lenne jótékonysági horgászat. Bíznak abban a szervezők, hogy a vadászok mellett a horgászok is megmutatják, hogy készek összefogni a rászorulók megsegítése érdekében.

Borítókép: Összekötik a kellemest a hasznossal a jelentkezők | Fotó: KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában