Máriapócs

2021.09.09. 13:00

Misére és összetartásra is várják a vadászokat

KM

Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást várva öt vadásztársaság úgy döntött, hogy közösen vadászmisét rendeznek Máriapócson a bazilika előtti szabadtéri színpadon szeptember 18-án 10.30 órától.

A nyírbátori Báthori István Vadásztársaság, a Fedics Mihály Vadásztársaság, a nyírbogáti Hoportyó Vadásztársaság, a pócspetri Mohos-menti Vadásztársaság és az ófehértói Völgyfű Vadásztársaság évek óta jó kapcsolatot ápol, közösen rendeznek például vadászbált.

Átadnak kitüntetéseket is

Nyitányként Kacsur Richárd, a Báthori István Vadásztársaság hivatásos vadásza szólaltatja meg a vadászkürtöt, majd a Mohos-menti Vadásztársaság előadásában felcsendül a nemzeti és a Vadászhimnusz. A vendégeket köszönti Prokob János, a Báthori István Vadásztársaság elnöke, a résztvevőknek műsorral kedveskedik három fiatal, Csordás Bianka, Mocsár Zsolt és Mocsár Máté.

Köszöntőt mond dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Hoportyó Vadásztársaság elnöke és ifj. Plavecz János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászkamara elnöke. A kitüntetések átadása után Terdik Mihály nyírbogáti görögkatolikus parókus és a térség meghívott papjai vadászmisét celebrálnak.

Közös ebéd a szertartás után

A szervező öt vadásztársaság vezetői a szentmise után mindenkit szeretettel várnak közös ebédre a bazilika melletti nagyteremben és a rendezvénysátrakban. Kedvezőtlen időjárás esetén a program első részét az Emmánuel zarándokházban, a szentmisét a bazilikában rendezik meg. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, és azt kérik, hogy azok, akik részt vennének a közös ebéden is, szeptember 10-éig jelezzék ezt a vadásztársaságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában