Kelet-retró

2021.09.03. 16:00

Műanyag a háztartásban – gyakorlati bemutató Nyíregyházán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1961. szeptember 3., vasárnap

Műanyag a háztartásban – gyakorlati bemutató Nyíregyházán

Az iparban, de a háztartásban is napról napra nagyobb szerep jut a műanyagoknak. Alig jelenik meg az egyik műanyag háztartási eszköz, máris útban van a másik, s a gyárban készül a harmadik. A boltokban egyre többen kérdik meg, hogy egyik másik műanyagkészítményt hogyan és mire lehet használni. Ezért rendez a Szabolcs-Szatmár megyei Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat gyakorlati bemutatót a Széchenyi utcai 19-es számú üvegboltjában. A bemutató szeptember 4-étől 12-éig tart, a dolgozó asszonyok érdekében délután fél öttől fél hatig, s a bemutatott cikkeket meg is lehet vásárolni.

Az érdeklődők használat közben tekinthetik meg a műanyag habverőt, a citromfacsarót és megismerhetik a legfrissebb készítményeket is, mint például a kölniszórót, a fajchtolót, a 12 forint ötven fillérért megvásárolható fogmosókészletet és az eddig alumíniumból készített babahintőpor-permetezőt. Ez utóbbi külön érdekessége, hogy a hintőport nyomásra, veszteségmentesen, permetszerűen szórja.

A bemutatóra már átrendezték a kirakatokat és a bolt is felkészülten várja az érdeklődőket.

1971. szeptember 3., péntek

Jánkmajtis-Kisnamény-Csaholc között épül az új út

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában