Horgászat

2021.09.09. 13:31

Nemes szándékkal horgásznak szombaton: az árván, félárván maradt gyermekeknek gyűjtenek!

Aki szeretne segíteni, még a helyszínen is regisztrálhat, ha elektronikusan nem tudott.

KM

A maconkai horgászat résztvevői az összegyűjtött pénzt átadták Mikucza Zsoltnak (jobbra)

Forrás: OJH

Ha valaki még nem tudja, hol is horgásszon szombaton, hadd javasoljuk neki a Leveleki-víztározót. Mint már lapunkban is többször megírtuk, ott rendezik meg megyénkben az Országos Jótékonysági Horgászatot. Akik a rendezvényre beneveznek 10 ezer forintos nevezési díjjal, a pénzükkel hozzájárulhatnak a pandémia idején árván, félárván maradt gyermekek életének könnyebbé tételéhez.

Ugyanakkor azok is ajánlhatnak fel kisebb-nagyobb adományokat, akik nem szeretnek horgászni, de szeretnének hozzájárulni a nemes célhoz. A horgászok és az adakozók a www.ojh.hu weboldalon regisztrálhatnak.

Lesz persely a helyszínen is

Mint Mikucza Zsolt tógazda, az ötlet szellemi atyja elmondta, szeptember 11-én a megyei helyszínen, vagyis a Leveleki-víztározónál is lehet jelentkezni, ha valaki nem tud az interneten regisztrálni. Továbbá tesznek ki egy perselyt is a további adományok összegyűjtésére. Az elmúlt héten ugyanis Maconkán rendeztek jótékony célú horgászatot színészek, sportolók, celebek és a médiában dolgozók számára, s a résztvevők kérték, hogy legyen a helyszínen is egy adománygyűjtő doboz, hogy még ott is adakozhassanak a Regőczi István Alapítvány javára. Ezt az alapítványt Áder János köztársasági elnök és a felesége hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Visszaengedik a halakat

– Szombaton, szeptember 11-én a gyülekező 7.30 órakor a leveleki Sirály Presszónál lesz, a megnyitó gondolatok 8 órakor hangzanak el. Horgászni 16 óráig lehet, de aki még szeretne maradni egy-két órát, természetesen megteheti. Mivel a kifogott halakat mindenki visszaengedi, kérem a horgászokat, hogy a kötelező halkíméleti eszközöket is hozzák el magukkal – kérte a tógazda a résztvevőktől.

– Végül hadd jegyezzem még meg, hogy az internetes weblap folyamatosan működik, vagyis az elkövetkező hetekben, hónapokban is lehet adományokat felajánlani a gyermekek megsegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában