Nyíregyháza

2021.09.17. 14:00

Nyíregyházán tanácskoznak a fiatalok (fotók)

Tíz város mintegy 180 képviselője érkezett a megyeszékhelyre.

Ifjúsági testvérvárosi találkozót szervezett a Mustárház és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda. A szeptember 16–19. között megrendezett programokra tíz partner- és testvérváros képviselői érkeztek a megyeszékhelyre. Az eseményen öt szekcióban ajánlásokat és észrevételeket fogalmaznak meg a fiatalok a városaik, valamint az EU döntéshozói számára. A találkozón pénteken angol nyelvű online előadást tartott Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Korona Hotelben összegyűlt nemzetközi közönségnek.

 

Az eseményen jelen volt dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, aki köszöntőjében elmondta, olyan ifjak ülnek a teremben, akik majd a jelenlegi vezetés utódai lesznek, és olyan várost szeretnének rájuk hagyni, ami fejlődőképes, és amiben jól érezhetik magukat.

– A Mustárház és a Diák-polgármesteri Iroda közös rendezvénye mellett a városházán is tanácskoznak a felek. Különösen fontos, hogy nálunk vendégeskedő partner- és testvérvárosok vezetői büszkék legyenek arra, hogy a fiataljaik is itt vannak velük, elmondják a véleményüket, és közben ismerkednek a magyarokkal és a megyeszékhellyel – árulta el az alpolgármester.

Kiemelten fontos a nyelvtudás

Rácz Zsófia a hazai ifjúságot támogató programokról és a fiatalok előtt álló lehetőségekről tartott előadást. Hangsúlyozta, a nyelvtudás nagyon fontos ahhoz, hogy a mostani diákok boldoguljanak az életben. – A megfelelő nyelvtudásra a továbbtanuláshoz is szükség van, és az idegen nyelv ismerete azt is megkönnyíti, hogy valaki gyorsabban találja meg a helyét a munkaerőpiacon, és magasabb jövedelemért dolgozhasson – mondta a helyettes államtitkár, akinek prezentációjában szó volt még a 25 év alattiak szja-mentességéről és a Nemzeti Tehetség Programról is. Az előbbi akár egymillió fiatalt is érinthet hazánkban, és az a fő célja, hogy megkönnyítse az ifjúságnak a családalapítást.

További részletek a Kelet-Magyarország szombati számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában