Cigiügy

2021.09.07. 10:17

Ráfújták a bagófüstöt Nyíregyházán, de nem hagyta szó nélkül – Szerinted kinek van igaza ebben a vitában?

Beindult a vita a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban. Nagyobb a füstje, mint a lángja?

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

„Üdv. Sétálok Nyíregyházán! Megállok egy kereszteződésnél, a zebránál, mert piros a lámpa. Megáll mellettem egy fiatal srác, nagy bagófüsttel, rám fújja a bagófüstöt, mire én szóltam neki, hogy ”a saját tüdőddel azt csinálsz amit csak akarsz, de az enyémre légyszíves légy tekintettel!„ Erre én azt a választ kaptam, hogy oké papa, nincs probléma...” – írta meg a történetét egy férfi a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban, ám akadt olyan is, aki szerint túlreagálta a dolgot.

„Őszintén. Sétálsz a szmogtól és kipufogógáztól hemzsegő városban nap mint nap, és te egy kis cigifüsttől félsz? Az autósoknak nem akarsz beszólni, hogy ne járjanak autóval, mert mérgezik a tüdőd? (Nem a srácot akarom védeni, de lehet, hogy épp a szél fújta feléd vagy hasonló. A lényeg, hogy nem feltétlenül kell beszólni ezért, hisz jóval károsabb dolgok is vannak egy kis cigifüstnél.” – írta valaki más.

Kisebb vita alakult aztán ki a témában, de lássuk be, a városi szmogot nehéz kikerülni, egy dohányostól viszont nagyon is elvárható, hogy próbálja meg nem fújni másokra a füstöt. Igaz, a szelet nehéz befolyásolni... Szerinted kinek van igaza ebben a kis vitában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában