Kelet-retró

2021.09.14. 08:00

Rohodiak raboltak paprikát a vonaton

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1991. szeptember 14., szombat

Rohodiak raboltak paprikát a vonaton

Felháborító esemény történt, paprikát rabolt három rohodi lakos a Budapestről Nyíregyházára tartó vonaton. A vádirat szerint miután a szerelvény Téglást elhagyta, R. J. az egyik utas zöldpaprikát tartalmazó zsákját szét akarta vágni, amiért a sértett rászólt. Ekkor R. a késsel felé csapott, és kinyírással fenyegette.

Mivel a sértett ellenállást tanúsított, R. J. sakkban tartotta őt. Ezalatt R. M. és R. Gy. a zsákot a vonat csomagtartójáról levették, abból 1115 forint értékben 223 paprikát kivettek, s a saját táskáikba raktak. R.-ék a vonatról a nyíregyházi vasútállomáson leszálltak, de a rendőrjárőr elfogta őket, s így az általuk okozott kár megtérült.

Mindhárom férfi volt már büntetve. S mert a vádlottak szökésétől, elrejtőzésétől alaposan lehet tartani és a bűnismétlődés veszélye is fennáll, a Nyíregyházi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában