Nyíregyháza

2021.09.01. 13:22

Több törődést érdemelnek a kereskedelmi dolgozók

Fórumot tartott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerdán a Nyíri Fészek különtermében.

Vida Sándor megyei titkár meghívására Karsai Zoltán, a KASZ elnöke is részt vett a több órás programon. Összegezték a koronavírus-járványhelyzetben a szempontjukból kialakult helyzetet, és szóba került az a kampányuk, melynek lényege: a kereskedők létfontosságú dolgozók, ezért tisztelet, megbecsülés, védelem és pihenés illeti őket.

– A kereskedelmi munka soha nem volt könnyű, viszont a járvány még nehezebbé tette. Rengeteg kereskedő volt beteg, a beosztás folyamatosan változik, tengernyi a túlóra, és a vásárlók részéről is egyre több a verbális erőszak.

Karsai Zoltán
Fotó: KASZ

Szeretnénk, ha ezt a társadalom minden tagja megértené és elismerné. Ezért indítottuk el a „KASZ vigyáz a kereskedelmi dolgozókra! És Te?” kampányunkat – mondta Karsai Zoltán. – A kereskedelmi dolgozók igenis megérdemlik, hogy legalább 11 óra teljen el a munkavégzés befejezése és a következő napi munkakezdés között. Szeretnénk elérni, hogy havonta kapjanak egy szabad hétvégét. Támogatjuk azt a helyenként alkalmazott gyakorlatot, hogy friss gyümölcsöt és vitamint biztosítsanak nekik a munkáltatók. Nem nagy kérés, de tudatosítani akarjuk, hogy több tiszteletben részesüljenek. A kérdőívünket kitöltők válaszai alapján kiderült, hogy minden ötödik kereskedelmi dolgozót ért már fizikai erőszak a munkája során, hogy minden második kereskedő hetente legalább egyszer esik áldozatul a vásárlók részéről érkező szóbeli erőszaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában