COVID-19

2021.09.01. 14:00

Védőoltás tanévkezdéskor

Dr. Nagy Anna szerint a pénteki oltás megszervezése egy gondos és precíz együttműködés eredménye.

TG

A tanévkezdésre szervezett iskolai oltásra a szülőnek legkésőbb augusztus 25-ig kellett visszajeleznie az iskolának, hogy kéri vagy nem kéri 12 éves kor fölötti gyermekének a koronavírus elleni oltást. A regisztrációt a szülőnek volt csak joga elvégezni, az online regisztráció során meg kellett adni a gyermek nevét, életkorát, tajszámát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Nem csak móriczosok

– Szeptember 3-án, pénteken 13 órától dr. Nagy Anna iskolaorvosunk oltja be azokat a 12 éven felüli diákokat, akiknek a szülei előzetesen beregisztráltak a védőoltásra – tudtuk meg Illés Zoltántól, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola intézményvezetőjétől.

Elmondta, nemcsak móriczos gyerekek jelentkeztek a vakcina felvételére, hanem az iskola tagintézményeiből (Váci Mihály Tagintézmény és a Kertvárosi Tagintézmény) is érkeznek 12 év fölötti tanulók.

– Összesen 23-an jelentkeztek a védőoltásra – közölte Illés Zoltán, aki hozzátette, az oltásra előzetesen regisztrálhattak a szülők, akiket az iskola az osztályfőnökökön keresztül tájékoztatott a lehetőségről, és küldte el nekik a szükséges dokumentumokat.

– A védőoltást a diákok az orvosi szobában kapják majd meg, a szoba mellett kialakítottunk egy pihenőhelyiséget is – említette az intézményvezető, aki néhány szót szólt a rendhagyó tanévkezdetről is.

– Ez a hét még csak az elsősök beszoktatásáról szól, de azt gondolom, minden gyereknek szüksége lesz pár napra ahhoz, hogy visszarázódjon. Ebben mi igyekszünk maximálisan partnerek lenni, így azt gondolom, a szakmai munka csak a jövő héten kezdődik majd el – tekintett előre Illés Zoltán, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola vezetője.

Gondos előkészület

Dr. Nagy Anna szerint a pénteki oltás megszervezése egy gondos és precíz együttműködés eredménye, az alapellátási igazgatósággal és a Móricz-iskola vezetésével folyamatos volt a kapcsolattartás.

– Az Országos Kórházi Főigazgatóságtól mind a három szükséges nyilatkozatot megkaptam, amiket az iskola igazgatója a szülőknek továbbított. Sikerült megoldani azt a technikai dolgot is, hogy az intézmény számítógépéről hozzáférjek ahhoz a felhőhöz, ahová nekem az oltás előtt és után a helyszínről el kell küldenem bizonyos adatokat, mint például az oltóanyag regisztrációs száma, vagy hogy melyik karba adtam be a vakcinát, volt-e rosszullét – árult el részleteket lapunknak a nyíregyházi gyermekorvos, aki hozzátette: két védőnő fogja segíteni a munkáját, egyikük az oltásban, a másik pedig a számítógépes adatfeldolgozásban.

– A megyei kormányhivatal is felajánlotta, hogy ha igénylem, ők is küldenek egy segítőt, ezzel a lehetőséggel is élni fogok – árulta el a szakember, aki aláhúzta, a gyermeket csak akkor oltják be, ha őt elkíséri valamelyik szülő.

– Az előzetes adatok szerint a 24 adagból egy megmarad. Előzetesen felajánlottam a Móricz-iskola igazgatójának azt, hogy szívesen beoltok egy olyan pedagógust, aki még nem vett fel oltást. Az alapszabály ugyanis az, hogy ampullát nem dobunk ki – tette hozzá dr. Nagy Anna.

Borítókép: A diákokat a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják | Fotó: Sipeki Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában