nagyecsed

2021.09.11. 15:31

XI. Szatmár Határok Nélkül Református Találkozó

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Nagyecseden Balog Zoltán püspöktől, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökétől vette át a Milotai Nyilas István-díjat.

„ Ez az elismerés mindig emlékeztetni fog arra, hogy magyar vagyok, és református vagyok. S, ha ezt a két dolgot rögzítem magamban, akkor mindig tudni fogom, hogy mi a helyes döntés, melyik úton induljak el, melyik érdeket kell szolgálnom, és hová kell állnom” – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki szombaton Nagyecseden Balog Zoltán püspöktől, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökétől vette át a Milotai Nyilas István-díjat. A Szatmár megye egykori püspökéről elnevezett elismerést, azoknak a lelkészeknek és világi személyeknek ítélik oda, akik sokat tettek a szatmári református közösségért, annak megmaradásáért. Novák Katalin laudációjában kiemelték, hogy miniszterként a családpolitikában elért sikerek mellett fontosnak tartja a hátrányos helyzetben élők segítését is, akár önkéntesként is feladatot vállal értük. Az ünnepségen elhangzott, a miniszter a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete címét is megkapta.

 

Az idei immár a XI. Szatmár Határok Nélkül Református Találkozót a hagyományokhoz hűen a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesületet szervezte. Részletes tudósításunkat a Kelet-Magyarország hétfői számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában