Beregszász

2021.10.12. 15:00

A bűnmegelőzésről tanulhattak a fiatalok

A határokon átívelő projekt segít a bűnelkövetővé vagy áldozattá válás elkerülésében.

KM

A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete a román Asociatia De Tineret Plantogether főpályázó partnereként Beregszászban rendezte meg a Fiatalok a bűnmegelőzésért című dupla Erasmus+ ifjúsági csereprogram második részét. A projektben a megyénkbeli fiatalok mellett egy ukrán és egy makedón szervezet is részt vett. Mindegyik szervezetet nyolc hátrányos helyzetű fiatal képviselte az eseményen. A program során előtérbe helyezték a szórakoztató, izgalmas tevékenységeket és foglalkozásokat.

A fiatalok ismereteinek bővítéséhez olyan nemformális pedagógiai módszereket alkalmaztak, mint a dráma- és művészetpedagógia és a különböző mozgásos, illetve sporttevékenységek – tájékoztatta lapunkat az egyesület.

Új ismereteket szereztek

Hozzátették: a program első részét még tavaly augusztusban szervezték meg Székelykeresztúron, s a résztvevők már nagyon várták, hogy újra találkozhassanak. A két rendezvény alatt sok fontos információt hallhattak a bűnözésről, a bűnelkövetésről, a kiszabható büntetésekről, továbbá konkrét élethelyzeteket ismerhettek meg.

A szervezők szerint a projekt legfontosabb eredménye, hogy olyan tudással, ismerettel vértezték fel a résztvevő ifjakat, melyek segítik őket a bűnelkövetővé vagy áldozattá válás kockázatainak elkerülésében, megelőzésében, így a jövőben könnyebben beszélhetnek a problémáikról és a környezetüket is segíthetik az új ismeretek birtokában.

Borítókép: A bűnözésről és a kiszabható büntetésekről is hallhattak előadást | Fotó: az egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában