Nyíregyháza

2021.10.20. 16:21

A kutyák nevében Heike is megköszönte az adományokat

Bálákat és ennivalót vittek az Állatbarát Alapítvány Állatotthonába az InterAct Club tagjai.

JG

Együtt az adományozók és a megajándékozottak | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

Kedden kora délután 30 szalmabálával és 300 kiló kutya- és macskaeledellel bővült az Állatbarát Alapítvány Állatotthona Nyíregyházán. Az adományt a nyíregyházi InterAct Club tagjai adták át.

Figyelemfelhívás

– A Nyíregyházi Rotary Club ifjúsági szervezete tavaly alakult, jelenleg tizenkét tagunk van – mondta lapunknak Varga Noémi, a klub elnöke.

– Ez az első jótékonysági akciónk. Az állatok világnapján döntöttünk úgy, hogy gyűjtésbe kezdünk. Elkeserítő azt látni, hogy néhányan mennyire felelőtlenül bánnak a kutyákkal, macskákkal. A feleslegessé vált állatokat dobozban egy elhagyatott helyen kirakják, vagy az utak mentén elengedik. A szerencsésebbek az állatmenhelyekre kerülnek, ahol esélyük nyílik arra, hogy új otthonra leljenek.

Együtt az adományozók és a megajándékozottak | Fotó: Dodó Ferenc

– Fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét arra, hogy a kutyák és a macskák is érző lények, vágynak a gondoskodásra és a szeretetre. Vala­mennyien megérdemlik, hogy egy harmonikus, boldog életet éljenek le szerető családok körében. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy mennyien álltak az ügyünk mellé, amelynek eredmé­nyeként most átadhatjuk az első adományunkat. Azért hangsúlyozom, hogy az elsőt, mert szeretnénk ezt az akciót rendszeressé tenni, hogy a magunk módján segíteni ­tudjuk az állatotthon munkáját.

Németországba kerülnek

Gebri Zsanett Heikével együtt vette át az intézmény nevében az adományt. A másfél éves kutyus eleinte kicsit bizalmatlan volt az idegenekkel szemben, de hamar feloldódott a simogató kezek között.

– Jelenleg nagyjából kétszáz kutya és negyven macska van az állatotthonban – tudtuk meg Gebri Zsanett-től. – Nyáron nagyon kevés állatot fogadtak tőlünk örökbe, most egy kicsit élénkebb lett az érdeklődés. Németországba havonta mintegy 30-40 kutyát visznek el tőlünk. A legtöbben a kölyökkutyákat részesítik előnyben, pedig a felnőtt példányok is rengeteg szeretetet tudnak befogadni és vissza is adni.

Hogy miért pont Heike vette át jelképesen az adományokat, arra a válasz nagyon egyszerű: a derék négylábú valamiért Zsanettet tekinti gazdinak, mindig vele szeretne lenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában