Nyíregyháza

2021.10.02. 08:04

Bearanyozódott a fél évszázadnyi munka

Felsorolni is nehéz, mennyi feladatot vállalt a tanórák mellett.

VNA

Arany oklevelet kapott a Nyíregyházi Egyetemtől szeptember elején Komiszár Anna biológia–környezetvédelem szakos, nyugdíjazott középiskolai tanár. Pályafutása alatt három diplomát szerzett, oktatási-szolgálati-nevelő tevékenységéért miniszteri kitüntetéssel jutalmazták, egészségnevelő közösségi munkájáért a Magyar Vöröskereszttől kapott elismerést. A mögötte álló, oktatásban töltött évtizedekről lapunknak mesélt.

Egy igazi mentor

– Az újfehértói 2. számú általános iskola volt az első munkahelyem, ahol 1970-ben kezdtem, majd kinevezett biológiai szakvezető tanár lettem, a főiskolai hallgatókat mentoráltam – mondta Komiszár Anna.

Komiszár Anna
Fotó: Dodó Ferenc

– Ezután a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános iskolában folytattam a munkát, többek között pályaválasztási felelős, szakkörvezető, osztályfőnök és vöröskeresztes tanárelnök is voltam. Mindkét szakomat tanítottam, a gyerekekkel pedig jó eredményeket értünk el a tanulmányi versenyeken. Később az Inczédy György Szakképző Iskolában a mindennapos tanórák mellett tehetséggondozóként és környezetvédelmi szakkörvezetőként dolgozott. Országos versenyeken második, harmadik és negyedik helyezésekkel öregbítette az intézmény hírnevét – innen is ment nyugdíjba.

– Nagyon szeretem a hivatásomat és a tanítványaimat. Érdemes volt küzdeni, bízni, akadályokat legyőzni, átélni az örömöket és a sikereket, a diákoknak jó útravalót és szeretetet adni – tette hozzá Komiszár Anna.

– Nyugdíjasként is részt veszek a közösségi életben, jelenleg a Rákóczi Szövetség vezetőségi tagja vagyok. Emberi hitvallásom szerint, ahogy Gorkij mondta: „Nincs hatalmasabb erő, mint a tudás, a tanulással felfegyverzett ember legyőzhetetlen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában