Hoppá!

2021.10.19. 07:00

Dávid Mihály szerint olyasmi következhet, amit rég nem láttunk!

A nyíregyházi mérnökember, Dávid Mihály évtizedek óta készít hosszú távú időjárás előrejelzést a Dávid-naptár formájában és bizony számításai a legtöbb esetben igen pontosnak bizonyulnak.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, a vízépítő mérnök nagyon pontosan megjósolta a nyári forróságot, és eddig az őszi időjárással sem lőtt mellé. De vajon mi következik ezután? Milyen lesz a tél? Pár hete bejárta a sajtót a hír: brutális jégkorszaki hidegre kell számítanunk, a tél jóval keményebb lesz a szokásosnál Észak-Amerika és Európa térségében a 2021-2022-es téli időszakra vonatkozó modellszámítások szerint. Nézzük, mit mond a Dávid-naptár!

Dávid Mihály szerint november elejére nappal már csak 10 fok körül lesz a legmagasabb hőmérséklet, éjszaka pedig már jönnek a fagyok, fagy közeli hidegek. Az október vége csapadékosnak ígérkezik, majd a november első felében további erős lehűlés várható, de valamivel szárazabb idő. A hőmérséklet már napközben sem éri el majd a 10 fokot, éjszakánként pedig egyre gyakrabban fagy.

A november második fele már csapadékosabb lesz és korán beköszönt a tél, már novemberben leeshet az első hó! November végén, december elején már kifejezetten barátságtalanná válik az időjárás, napközben is fagypont körüli hőmérséklettel.

Összességében tehát korábban beköszönt a tél Dávid Mihály szerint, mint ahogyan az elmúlt években hozzászoktunk és bizony olyasmi következhet, amit már rég nem láttunk!

Sok idő után idén először lehet, hogy fehér lesz a karácsonyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában