Tivadar

2021.10.25. 17:34

Díjazott vendégház

Országos elismerésben részesült a tivadari Kuruc Vendégház.

LTL

Kanyóné Danó Tímeának Frankó Pál, a FATOSZ elnöke gratulált

Forrás: MMG Kft., Csatlós Norbert

Kétévente rendezik meg a Régiók Falusi Szolgáltatója elnevezésű díjátadó ünnepséget. Ezúttal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretén belül adta át a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége a régiók legjobb szolgáltatóinak a méltó elismeréseket. Kanyóné Danó Tímea, a tivadari Kuruc Vendégház tulajdonosa átvehette az „Észak-Alföld Falusi Szolgáltatója 2021” díjat.

Folyamatosan fejlesztenek

– Az igaz, hogy az oklevél szerint az elismerés az enyém, de a munka közös – kezdte reagálását Tímea. – A falusi vendéglátás szellemiségében nőttem fel: 9 éves voltam, amikor a szüleim belevágtak a falusi vendégfogadásba, így egyértelmű volt számomra, hogy ezen a területen fogok tevékenykedni. Idegenforgalmi közgazdászként egy vidékfejlesztési LEADER-egyesületnél helyezkedtem el, azóta is ott dolgozom – az egyesület célja többek között a turizmus fellendítése.

– Pontosan tíz éve (a nagyobb lányom születésével egyidejűleg) pályázati segítséggel nyithattuk meg a 4 napraforgós minősítésű Kuruc Vendégházat, amelyet a férjemmel közösen működtetünk.

– Az új építésű vendégház kialakítása során megpróbáltuk ötvözni a hagyományos szatmár-beregi népi motívumokat a 21. századi igényekhez igazodva.

– A vendégházban 5 szobában 16 fő részére tudunk szállást biztosítani. A nyitás óta folyamatosan fejlesztünk, bővítjük szolgáltatásainkat a vendégek elvárásainak megfelelően, így kerékpárkölcsönzési szolgáltatás és szabadtéri úszómedence is várja a hozzánk látogatókat.

Átalakuló nyaralási szokások

Kanyóné Danó Tímea az idei nyári szezont értékelve megjegyezte: – Az volt a tapasztalatunk, hogy a koronavírus nem csupán visszavetette a turizmust, hanem jelentősen át is rendezte a nyaralási szokásokat.

Többen a kisebb magánszálláshelyeket, köztük a Kuruc Vendégházat választották az idén. A jelentős vendégforgalom az OTP SZÉP-kártyának is köszönhető volt: júniustól egészen szeptember közepéig szinte telt házzal működtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában