Buj

2021.10.04. 07:37

Egy felemelő koncert teljes sötétségben

KM

Meleg, nyári délután volt, a nagymama és az unokája most is együtt ütötték el az idejüket. A fiú a zenélésben leli kedvét, és a leghőbb vágya, hogy sok embernek zenélhessen. A nagyi, aki fáradhatatlanul igyekszik újabb és újabb ötletekkel színesíteni unokája életét, érdekes ötlettel állt elő: „szervezzünk egy mulatságot, ahol te fogsz zenélni!” Így kezdődött a buji jótékonysági vak koncert története. A nagymama szerette volna megmutatni mindenkinek, milyen érzés sötétben élni, s szemmel nem látni a világot – az unokájának ez a sors jutott. A történet a nagyi kitartó munkájával, és a sok-sok segítőkész buji lakos, barát, ismerős, sorstárs, képviselő, lelkész, művész összefogásával folytatódott, így Béres Károlyné Ilike megvalósíthatta az álmát.

Dalok és versek

Teljes sötétségben, átérzéssel hallgatta a közösségi házban összegyűlt közönség a hegedűszót, a dalokat, verseket. Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő színművészek, Dénes József nyugalmazott lelkész, a felesége, Dénes Erzsébet, Prokopp Katalin és Harkály Gyuláné óvodapedagógus varázsolták el a nagyérdeműt. Lehel Miklós álma is valóra vált, ugyanis az éjfélig tartó mulatság alatt ő szolgáltatta a talpalávalót mint DJ Miki. A felszerelést és a hangosítást a Bujért Közösen Egyesület biztosította, a helyszín a buji önkormányzat két képviselőjének köszönhető, a pogácsát és innivalót a polgármester, a süteményeket a Buji cukrászda biztosította, a tombolaajándékokat a falu lakossága, ismerősök, barátok adták össze.

Lakóotthon az álmuk

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze, az est bevételét pedig a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület javára ajánlották fel, hogy segítsék megvalósítani a céljukat: lakóotthont építeni és nyugodt jövőt biztosítani például Mikinek és sorstársainak. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az est sikeréhez – írta Tolnainé Sitku Erika, az egyesület elnöke.

Címkék#Buj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában