Kirándulás

2021.10.29. 17:09

Hegyaljai kirándulással nyitott a közösség

A kirándulók megismerkedtek Tokaj és Tarcal nevezetességeivel, a szőlőművelés kultúrájával.

KM

A kirándulók a Szent Teréz-kápolnában

Forrás: egyesület

Mint oly sok szervezet munkáját, a nagyvilágot behálózó koronavírus-járvány korlátozó intézkedései a „Kelet-Népe” Egyesület és a Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottság tevékenységét is akadályozták. Az eltervezett programokat nem tudták megvalósítani, hiszen az egészség védelme érdekében, a törvényi előírásoknak megfelelően a közösségi rendezvényeket nem tartották meg.

A kirándulók a Szent Teréz-kápolnában
Fotó: egyesület

Szakmai és kulturális jellegű

Ahogy a harmadik hullám után visszatért a mindennapi élet a normális kerékvágásba, a „Kelet-Népe” Egyesület és a Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottság vezetése beindította újra a közösségi munkát.

Ráhangolódásképpen a napokban a Hegyaljára, Tokajba és Tarcalra szerveztek egész napos buszos kirándulást, a program szakmai és kulturális jellegű is volt.

A hagyományápolásnak megfelelően a kirándulók megismerkedtek Tokaj és Tarcal nevezetességeivel, a szőlő művelésével és kultúrájával, a borászat kialakulásával.

A kápolna múltja és jelene

– Tarcalon megtekintette a csoport az Áldó Krisztus szobrát, a tarcali bányatavat, valamint a Szent Teréz-kápolnát a Terézia-dombon. A kápolna múltjáról és jelenéről, valamint Tokaj és a Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról dr. Fazekas Sándor tagtársunk tartott élményszerű tájékoztatót. A kirándulás további részét közös ebéddel, borkóstolással és kötetlen beszélgetéssel folytattuk, majd a napot jó hangulatú zenés pincelátogatással zártuk – tájékoztatta lapunkat Pál Zoltán elnök.

Testvérszervezet Felvidékről

– A Kovács Pincészetben a házigazda, Kovács Péter tulajdonos köszöntötte a társaságot és borkínálás közben ismertette meg velünk a pincészet, a szőlészet helyzetét és történetét. A kirándulásunkon részt vett Felvidékről a tőketerebesi testvérszervezetünk delegációja is Lippai László elnökhelyettes vezetésével.

Az együttlétet kihasználva az elnök megköszönte a tagság eddigi munkáját, valamint a szervezet vezetője néhány tagtársat külön is kiemelt a sikeres és áldozatsegítő tevékenysége miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában