Kelet-retró

2021.10.06. 08:00

Híd köti össze a két főépületet

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1951. október 6., szombat

Mely községekben engedélyezték a burgonya és kukorica szabad forgalmát megyénkben?

Az élelmezési minisztérium a begyűjtésről szóló törvényerejű rendelete alapján felhatalmazta a megyei tanácsokat, hogy az árpa-, zab- és kukoricabegyűjtési tervüket teljesítő községek részére az árpában, zabban és kukoricában, a burgonyabegyűjtési tervüket teljesítő községek részére a burgonyában engedélyezzék a szabad forgalmat. Az ilyen községekben a kötelezettségüket teljesítő termelők takarmánygabonájukat, kukoricájukat, illetve burgonyájukat szabadon értékesíthetik.

A megyei tanácsok már megkezdték a tervüket teljesítő községek részére az árpa, zab, kukorica és burgonya szabad forgalmának engedélyezését. Az árpa, zab és kukorica szabad forgalmát a legutóbbi napokban Tiszaszentmárton községben engedélyezték. A burgonya szabad forgalmára Szabolcsbáka, Vaja, Laskod, Kisvarsány, Nyírvasvári, Mérk-Vállaj községek kaptak engedélyt.

Az élelmezési minisztérium ezúton is felhívja a helyi tanácsokat, hogy községükben tegyenek meg minden erőfeszítést a burgonyabegyűjtési tervek teljesítése érdekében, hogy a megyei tanácsok mielőbb engedélyezhessék a szabad értékesítést.

1961. október 6., péntek

Híd köti össze a két főépületet

Híd köti majd össze a két főépületet Nyíregyházán a tervezés alatt álló konzervgyár területén. Földesi Fajos és Szendrői Jenő készíti az IPARTERV-nél Nyíregyháza és a megye nyolcvanmillió forintos beruházással épülő nagy létesítményeinek tervét.

Nemcsak a hazai, hanem a külföldi tapasztalatokat is felhasználják a konzervgyár építésénél. A nagy csarnok 180 méter hosszú és 120 méter széles lesz. Az évi 2 ezer vagon kapacitású üzemhez szociális épületet is emelnek, amelyben 1200 személy részére lesz öltöző, mosdó, étkezde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában