Horgászat

2021.10.24. 20:00

Igazi folyami szörny akadt a horogra!

Néhány perces fárasztást követően sikerült a ladikba emelni a harcsát.

MML

A harcsa visszakerült a vízbe

Forrás: Vass István Miklós archívuma

A harcsák szenvedélyes horgásza a Nyíregyházán élő Vass István Miklós. Már több kalandját is megosztotta olvasóinkkal, most egy őszi élményét mesélte el szerkesztőségünknek.

Tetőzött az áradás

– A Tiszán töltöttem el egy éjszakát szeptember végén. Már szombat reggeltől készültem az esti horgászatra, pakoltam a felszerelést, beszereztem a csalihalat. Sajnos azon a héten egy árhullám indult el a folyón, ami gyorssá és zavarossá tette a vizet, ráadásul rengeteg szemét és uszadék faág is jött az árhullámmal. Sikerült a folyó tetőzését kifognom – kezdte az élmények felidézését Vass István Miklós. – A kikötőbe érve bepakoltam a csónakba, és elindultam egy megfelelő helyet keresni, ahol az éjszakát eltölthetem. Egy jó félórás csónakázás után megtaláltam a számomra szimpatikus placcot. Következett a gyors kipakolás, a sátor felállítása, a botok behúzása az általam legjobbnak vélt pozícióba. Közben egyeztettem a Mysticat Team Modern Harcsázás csapattársakkal, tanácsot kértem, hogy mit javasolnak ilyen áradó, zavaros víz esetén. Végül este 7 órára minden a helyére került, már csak a kapás hiányzott, amire nem is kellett olyan sokat várni. Nem sokkal 20 óra után ugyanis egy erőteljes kapás volt az egyik boton. Néhány perces fárasztást követően sikerült a ladikba emelni a fényképen is látható ragadozót, aminek a hosszúsága 117 cm, a súlya pedig 14,5 kg volt. Mint mindig, most is visszanyerte a hal a szabadságát. Az éjszaka folyamán még 4 kapásom volt, de sajnos a szerencse vagy az akadó közrejátszott, így nem tudtam további harcsákat fotózásra csábítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában