Vásárosnamény

2021.10.03. 09:00

Kenyértésztából készült a vadászkürt és a kalap

Megyei siker.

KM

Fotó: [email protected] +36305431120

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 20-án nemcsak Magyarország tortája és az ország cukormentes tortája került a cukrászdákba, de az a finomság is, ami az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából meghirdetett alversenyben győzedelmeskedett.

Hozzáértés, kreativitás

A nemzetközi eseményről nemcsak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, de a Magyar Pékszövetség sem feledkezett meg, így a szakmai szervezet arra kérte a pékeket, hogy készítsenek a természethez, vadászathoz kapcsolódó dísz- munkákat.

A rangos verseny megyei sikert hozott: a zsűri a Vela pékség alkotását ítélte a legjobbnak.

Lakatos Tibor, a Vela Kft. ügyvezető tulajdonosa lapunknak elmondta, a kompozíció, amit kenyértésztából készült vadászkürt, vadászkalap, tölgyfalevél és makkok alkotnak, az üzemvezető pékmester, Kondrát Róbert keze munkáját dicséri.

– A díszmunkát a kiállítás ünnepélyes megnyitóján, a Hungexpón és a vásárosnaményi helyszínen is központi területen állították ki, így rengetegen megcsodálhatták – mondta Lakatos Tibor, hozzátéve, nem ez volt az első alkalom, amikor Kondrát Róbert megmutathatta hozzáértését és kreativitását.

Borítókép: Az alkotást központi helyen állították ki, Vásárosnaményban is sokan láthatták | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában