Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.10.12. 16:23

Kreatív alkotásokat várnak megyénk jellemző rovarfajairól

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára.

Erdélyi avarszöcske

A pályázat célja, hogy a LIFE IP GRASSLAND-HU projektben lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszíneket, kiemelten a területekre jellemző rovarfajokat megismerjék a gyerekek és felnőttek egyaránt, felhívva a figyelmet az élőhelyek és a természeti értékek védelmének fontosságára.

Kreatív alkotásokat várnak a következő rovarfajokról: szürkés hangyaboglárka, vérfű-hangyaboglárka, nagy szikibagoly, Stys-tarsza, vöröslábú hegyisáska, erdélyi avarszöcske, beregi futrinka, nagy tűzlepke, díszes tarkalepke.

Pályázati feltételek

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek (rajz, festmény, kollázs, montázs, papírmasé, szobor, varrás vagy bármilyen más kézműves technika). A pályaművek hátoldalára (vagy egy kísérőlevélben) írják fel a készítő nevét, életkorát, osztályát, elérhetőségét, iskolájának címét, felkészítő tanárának vagy a szülőjének nevét és elérhetőségét. Egy intézményből többen is pályázhatnak, de minden alkotótól csak egy munkát fogadnak el.

Nevezési kategóriák

Általános iskolai alsó tagozatos korcsoport, általános iskolai felső tagozatos korcsoport, középiskolai korcsoport, felnőtt korcsoport (18 év felett)

Beküldési határidő: 2021. november 20., eredményhirdetés november végén várható. Az alkotásokat a 4900 Fehérgyarmat, Pf. 31. címre várják, a pályázatok személyesen is benyújthatóak a cégénydányádi Kende-kúria épületében (4732 Cégénydányád, Dózsa Gy. u. 9.) További információk a 70/198-9731-es telefonszámon, a [email protected] e-mail-címen, illetve a HNPI honlapján.

Fotók: Habarics Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában