Tiszadob

2021.10.28. 07:31

Más nemzetek kultúrájával is megismerkedtek

Közös foglalkozásokkal fejlesztették a fiatalok kompetenciáit.

KM

A Heuréka Regionális Egyesület a közelmúltban, az ukrajnai Nagybégányban rendezte meg a Társadalmi 1x1 című Erasmus+ ifjúsági csereprogramot.

A projekt célja az volt, hogy a fiatalokat társadalmi párbeszédre, aktivitásra ösztönözzék. A programra a tiszadobi fiatalok mellett Romániából, Észak-Macedóniából és Ukrajnából is érkeztek résztvevők.

Cselekvésre ösztönöztek

– Az olyan tevékenységekkel, mint a vita, kerekasztal-beszélgetés, projektmunka, workshop, interaktív előadás az ifjak ismeretekkel gazdagodtak, tapasztalatot gyűjthettek és cserélhettek, méghozzá nemzetközi szinten. Minderre az iskolapadban nem lett volna lehetőségük, ráadásul a csereprogram növelte a nyitottságukat és a más kultúrák iránti elfogadásukat is – tájékoztatta lapunkat Juhász Sándor szervező, majd hozzátette: a közös foglalkozások révén a résztvevők kreativitása és problémamegoldó képessége is fejlődött.

– A fiatalokat mindvégig aktivitásra, cselekvésre ösztönöztük. A más nemzetek kultúrájának megismerése céljából nemzeti esteket tartottunk, és a jelenlévők a helyi közösséggel is megismerkedtek – tette hozzá.

Borítókép: Tiszadob mellett Romániából, Észak-Macedóniából és Ukrajnából is érkeztek fiatalok | Fotó: Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában