Horgászat

2021.10.21. 10:00

Megéheztek a csukák a verőfényes, szép időben

KM

Kósa József ezzel a csukával lett győztes és különdíjas

Forrás: Feller János

Huszonkettedik alkalommal rendezte meg immár a Tiszaparti Horgász Egyesület vezetősége az elmúlt vasárnap Gávavencsellőn a Kacsa-tónál a Nyír-Márvány Kupa Csukafogó Versenyt. Nem panaszkodhattak a versenyzők, hiszen egyrészt kellemes, napsütéses időben várakozhattak a tóparton, másrészt volt is miért türelmesnek lenniük, hiszen sok csuka éhezett meg a csaliként felkínált kis halakra.

Kósa József ezzel a csukával lett győztes és különdíjas
Fotó: Feller János

– A megmérettetésre ötvenhét versenyző nevezett be, s huszonkilenc csukát sikerült megfogni 39,5 kilogramm összsúlyban a verseny négy órája során. Örültünk annak, hogy fiatalok is érdeklődtek az idősek mellett a verseny iránt, így együtt volt a parton a múlt, jelen és jövő. Egyébként a verseny népszerűségét jelzi, hogy jöttek érdeklődők többek között Nyíregyházáról, Nyírbátorból, Tiszatelekről, Nyírtelekről, Nagyhalászból is – tájékoztatta szerkesztőségünket Feller János egyesületi elnök. – Azok a sporttársak voltak a leginkább sikeresek, akik bodorkát és vörösszárnyú keszeget használtak csaliként, a kárász és a küsz nem vonzotta annyira a csukákat. Hadd mondjak köszönetet az újságon keresztül is Petró Attilának, a Nyír-Márvány Kft. ügyvezetőjének a verseny támogatásáért, valamint köszönet jár Tarcal polgármesterének, Butta Lászlónak is, aki finom borokat ajánlott fel különdíjként a helyezetteknek, illetve a versenyzők is megkóstolhattak egy-két borkülönlegességet. Hozzájárult a verseny sikeréhez Berecz János gávavencsellői polgármester is a támogatásával, valamint egy különdíj felajánlásával. A pergetőbotot Kósa József vehette át a legnagyobb megfogott hal jutalmaként.

A végeredmény

1. Kósa József (Gávavencsellő, 1 db csuka: 4560 g), 2. Bodó László (Gávavencsellő, 2 db csuka: 4320 g), 3. Bakó Nándor (Gávavencsellő, 2 db csuka: 3645 g), 4. Ónodi Bertalan (Nagyhalász, 3 db csuka: 3300 g), 5. Bányász Gergő (Gávavencsellő, 1 db csuka: 2995 g).

A legnagyobb hal: 4560 gramm, Kósa József fogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában