elismerés

2021.10.27. 06:43

Nemzetösszetartó erőt képvisel nemzeti italunk

Életműdíjjal tüntették ki Papp Józsefet, a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosát.

KM

Fotó: Pelsoczy Csaba

A pálinka a magyar gasztronómia egyik pótolhatatlan eleme, megvan a maga helye a megterített asztalon, főzése és fogyasztása pedig évszázadok óta a magyar népi tradíció szerves része – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén kedden az Országházban.

Nemzeti italunk

Az eseményen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Papp József, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. ügyvezető-tulajdonosa is. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek szeptemberben Nyíregyháza adott otthont.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a pálinka nemzeti italunk, palackba zárja a gyümölcsök esszenciáját és megmenti a jövőnek a vidéken élők tudását és bölcsességét. Emellett képes megismételhetetlen hangulatot teremteni, gondoskodik a közösség megőrzéséről. A pálinka éppen ezért hungarikum, ott van a helye a magyarság csúcsteljesítményei között, igazi nemzetösszetartó erőt képvisel – tette hozzá. Nagy István emlékeztetett: a Vidékfejlesztési Programból 2021–2027 között komplex módon fejlődik a teljes élelmiszeripar, minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítanak lehetőséget.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a megmérettetésre idén 300-féle pálinkával neveztek a résztvevők – emelte ki a miniszter.

Borítókép: Nagy István, Papp József, Kövér László és dr. Kovács Ferenc | Fotó: Agrárminisztérium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában