Nyíregyháza

2021.10.28. 10:27

Nyíregyházán életbe lépett a füstköd riadó tájékoztatási fokozata

Nem várnak javulást.

Forrás: illusztrcáció/Máté János

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya ügyeletének tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke, két egymást követő napon, 2021. október 26-27-én, túllépte a tájékoztatási (75 μg/m3) küszöbértéket.

A napi átlagérték a Széna téri mérőállomáson:

október 26-án: 77,1 µg/m3

október 27-én: 98,0 µg/m3 volt.

Érvénybe lépett a füstköd-riadó tájékoztatási fokozata.

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő két napon továbbra is anticiklon lesz a jellemző fölöttünk, ami kelet felé mozdul, így főként pénteken napközben már némileg élénkülhet a délies légmozgás. Egyébként napos idő várható éjjel képződő pára- és ködfoltokkal, amelyek várhatóan a nappali órákra a legtöbb helyen feloszlanak.

A levegőminőségben számottevő javulás nem várható, ezért a légszennyezettség romlását elkerülendő kérjük, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Az aktuális levegőminőségi adatok elérhetők az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján: www.levegominoseg.hu

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/rossz-hir-nyiregyhazan-is-egeszsegtelen-a-levego-5505650/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=szon&fbclid=IwAR02Pm7NDNNxjcHx57WIwwxP27I4LNczwbwae73JtrX3vgVVno79TbrxqVI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában