Kormányhivatal

2021.10.20. 14:30

Összefoglaló Ne heverj parlagon! környezetvédelmi versenyről

A 2020/21-es tanévben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával, az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ és az Agrárügyi Főosztály szakmai együttműködésével a parlagfűvel kapcsolatos ismereteket számon kérő megyei tanulmányi versenyt szervezett a megyei általános és középiskolák diákjai részére. (Tavaly a vírushelyzetre tekintettel online formában rendeztük meg az eseményt.)

A diákok 3 fős csapatokkal jelentkezhettek a megmérettetésre. A csapatok és felkészítő tanáraik részére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szakemberei a versenyt megelőzően szakmai felkészítő anyagot küldtek. A megyei általános iskolák és az agrárágazati középiskolák kapták meg a felhívást, idén 13 csapat (8 általános és 5 középiskolai) mérkőzik meg egymással.

A versenyre egy, maximum 2 perces, a parlagfűhöz, annak hatásaihoz kapcsolódó kisfilm beküldésével lehetett jelentkezni. A kisfilmekről a Facebookon, a „Ne heverj parlagon!” eseménynél lájkversenyt hirdettünk. Szakmai zsűri értékelte az elkészített kisfilmeket.

A végeredmény az online teszt, a lájkverseny és a kisfilmek értékelése után alakul ki.

Mindenki kap szóróajándékot és állatkerti belépőt, az első 3 helyezett általános iskolai és középiskolás csapat pedig tárgynyereményt (okoseszközök) is kap.

A végeredmény:

Középiskola kategóriában:

1. „ A 3 ZSERBÓ” csapat, ÉASZC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

2. „GYOMVADÁSZOK” csapat, ÉASZC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

3. „GAZ-FICKÓK” csapat, ÉASZC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Általános Iskola kategóriában:

1. „CSAK PARLAGON NE!” csapat, Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola

2. „KIIRTOM” csapat, Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola

3. „IRTÓJÓK” csapat, Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola

- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában