Nyíregyháza

2021.10.19. 15:48

Szabolcsi sztár slágere szól a sóstói szökőkútból

Mutatjuk a nyilvános próbaüzem programját!

Forrás: Szabolcs Online

Ahogy arról már beszámoltunk, az Aquarius Élményfürdő előtti területen elkészült a rendkívül látványos showelemeket bemutató új szökőkút. Sóstógyógyfürdő új turisztikai attrakcióját október 18-án este dr. Kovács Ferenc polgármesterrel elsőként a helyi sajtó képviselői tekinthették meg, de október 22-31. között bárki megcsodálhatja.

A szökőkút munkaterületét lehatároló kerítéseket a próbaüzem kezdetére elbontják, így a próbaüzem nyilvános, mindenki által megtekinthető lesz – olvasható a városházi sajtószolgálat közleményében.

Nyíregyháza önkormányzata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül bruttó 1,444 milliárd forint, százszázalékos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert Sóstógyógyfürdő komplex turisztikai fejlesztésére.

A program keretében megújul a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő előtti terület, melynek fő attrakciója a rendkívül látványos showelemeket bemutató szökőkút lesz. A mintegy 500 négyzetméter vízfelületű szökőkút tematizált hang-, és fényeffektekkel kiegészített vízjátékot mutat be. A szökőkút Európában is ritkán látott, dinamikus vízképet képes megjeleníteni. A medencébe összesen 93 víz alatti, szivattyúval táplált fúvókák kerültek. Minden fúvókából kilépő vízsugár magasságát külön tudják szabályozni, így rendkívül látványos vízjáték jöhet létre. A vezérlő az előre feltöltött zeneszám ritmusára képes a vízjátékot megjeleníteni.

A projekt keretében a Tófürdő bejárata előtt egy hosszanti csobogó is helyet kap, mely a korábban meglévő, a projekt keretében teljes körűen felújított szökőkutakat köti össze. Elkészül az általános zöldfelület-rekonstrukció a központi park és a víztorony előtti területeken, a Svájci Lak előtt található parkoló és sétányrendszer részbeni újraburkolása, a csapadékvíz-csatorna zárttá tétele és parkolók kialakítása a Hunguest Hotel Sóstó előtti szakaszon, öntözőhálózat Sóstógyógyfürdő frekventált zöldfelületi részein, kerékpárkölcsönző és szervizpont, három automata működésű, nyilvános WC, trambulinpark a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétány elején található játszótéren.

A projekt része a gyógyhely zöldterületeinek minőségi fejlesztése. A több mint 27 ezer négyzetmétere történt gyepesítés, elültettek 64 lombhullató fát, 16 örökzöld fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt.

Szökőkút-próbaüzem

A kivitelezési munkálatok műszaki átadás-átvétele keretében az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút próbaüzeme október 22-én kezdődik és 31-ég tart. A kerítéseket addigra elbontják, így a próbaüzem nyilvános, mindenki által megtekinthető.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/irany-a-park-lebontottak-a-keriteseket-soston-videoval-5494748/

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/video-mar-gyonyorkodhetunk-nyiregyhaza-uj-latvanyossagaban-5483714/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában