Tiszadada

2021.10.29. 07:31

Tiszta vizet önthetnek majd a pohárba Dadán

Régi álma teljesülhet Tiszadada lakosságának azzal, hogy egy konzorciumi együttműködésnek köszönhetően valóra válhat az ivóvízminőség-javító program.

KM

A településen ugyanis évek óta elfogadhatatlan a víz minősége, így a helybeliek jelentős része döntően az üzletekben beszerezhető ásványvizet fogyasztja.

Kedvező volt az időjárás

Mindegyik képviselő-testület szerepeltette a tervei között az ivóvíz minőségének javítását, azonban kellő anyagiak hiányában az elképzelésük nem valósulhatott meg. Egészen napjainkig várni kellett a beruházásra, ami most elérhető közelségbe került: gőzerővel dolgoznak a szakemberek, s munkájuknak köszönhetően nagyon jó minőségű ivóvizet kaphat a Tiszadobhoz tartozó Rejetanya és Tiszadada – tájékoztatta lapunkat Mizser Zsolt polgármester. A félmilliárdos költségvetésű program Tiszadadát érintő összköltsége 200 millió forint, Tiszadobról vezetik át a megye egyik legjobb minőségű ivóvizét Tiszadadára.

A szakemberek mindkét településen egy időben dolgoznak. A Nyírségvíz Zrt. dolgozóira nagy feladat hárul, mivel a települések közötti csőhálózat lefektetése mellett nem kis gondot jelent a hálózat kiépítése, a lakóingatlanok és a nemrégiben átadott főút védelme. Az időjárás eddig kedvezett a munkálatoknak, de jut tennivaló a téli időszakra is – tájékoztatta lapunkat Tarnai László.

Borítókép: Munkában a Nyírségvíz Zrt. dolgozói | Fotó: Tarnai László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában