Sóstói Szivárvány Idősek Otthona

2021.10.28. 17:30

Tíz éve sikeres egyházi fenntartásban

Jubileumi ünnepséget tartottak a város legnagyobb szociális ellátó intézményében.

Fotó: [email protected] +36305431120

A Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza legnagyobb – református diakóniai – szociális intézménye, és országos viszonylatban is igen jelentős. Éppen 10 esztendeje, hogy a város önkormányzata együttműködési megállapodás keretében az intézményt egyházi fenntartásba adta. Erre az elmúlt évtizedre tekintettek vissza, és az azóta elért sikereket ünnepelték október 28-án, köszöntve a szociális munkát végző dolgozókat is, akik a legnehezebb körülmények között helytállva mindent megtesznek, hogy az általuk ellátott idősek méltó módon tölthessék el életük hátralévő időszakát.

Nagytiszteletű dr. Gaál Sándor esperes lelkipásztor ünnepi igehirdetésében nem véletlenül választotta idézetét Pál Apostol kolosséiakhoz írott leveléből: „Hálaadásotok legyen egyre bőségesebb!” Arról a közösséget alkotó emberek magatartását tükröző belső szabályozottságról, annak megtartásáról szólt, amely nem hagy megfeledkezni egy közösség ügyéről akkor sem, amikor már távol vagyunk tőle.

– Ez a jubileum nem csak az itt élőknek, itt dolgozóknak, és nem csak a református egyházközségnek, hanem az önkormányzatnak is nagyon fontos – mindezt már dr. Kovács Ferenc polgármester mondta el.

– Ez a város legnagyobb szociális ellátó intézménye, ráadásul az elmúlt 10 év több szempontból is nagyon eredményes volt. Egyfelől példamutató az a gondosság, ahogy az ellátottak foglalkoznak, másrészt folyamatos fejlődés, és nem csak a szakmai munkát értve ezalatt, hiszen az adott – utalt a polgármester a körülmények folyamatos javítására.

Dr. Vinnai Győző a térség országgyűlési képviselője elsősorban azt emelte ki köszöntőjében, hogy a szociális dolgozók milyen nagy szakmai odaadással végzi a munkáját. – Az itt folyó magas szakmai munkára példaképként tekintenek más hasonló intézményben dolgozók. Három szó jutott eszembe, hogyan is lehet ezt a munkát végezni: motiválva, empatikusan és alázattal – fogalmazott.

Az ünnepség részeként kiosztották a Szivárvány Diakóniai-díjakat is, a laudációkat Pivnyikné Antal Ágnes intézményvezető-helyettes, Pappné dr. Papp Nikolett telephelyvezető és Cseresznye László vezető pszichológus olvasta fel. A díjat Gardosné Gömzsik Gyöngyi, Tatár Erzsébet és Tilk Lászlóné szociális gondozó és ápoló vehette át az intézmény vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában