Mátészalka

2021.10.13. 07:00

Utak, kapuk és lépések

Az új óvoda híd a családok, a gyerekek és a református közösség között.

Pótor Melinda

Újabb református óvoda nyitotta meg kapuit Szatmár szívében. Négy csoportban 100 kisgyermekkel, 16 dolgozóval indult el szeptemberben a nevelési év a Csemetekert óvodában.

A Mátészalka Kertvárosi Református Egyházközség intézménye kiváló óvodapedagógusokkal, felkészült szakemberekkel vágott neki az új tanévnek és a közösségépítésnek. A hosszú, kitartó előkészítő munkának köszönhetően a hajdani Eszterlánc óvoda épületét vásárolta meg az egyházközség az önkormányzattól, az ünnepélyes óvodaátadót a napokban tartották. A hivatalos szalagvágást követően az egybegyűltek körbejárhatták a megszépült óvodát.

Közösséget építenek

– Az első ütemben kültéri fejlesztőjátékokkal bővítettük az udvart. A jövőben szeretnénk kialakítani egy ötödik csoportszobát is, valamint egy korszerű tornatermet modern eszközökkel, felszerelésekkel. Nekünk nagyon fontos a család, a gyermek-szülő-nagyszülő kapcsolat, ezért olyan közösségi teret hozunk létre, ahol több generáció szívesen találkozik egymással – emelte ki Nagy György lelkipásztor.

A mai világban különleges dolog értékeket kapni, és különösen fontos szerető közösségben megélni mindezt. – Óvodánkat a gyülekezet missziós célkitűzései hívták életre, s azóta is jó sáfárként állnak mellettünk a családok, a közösség tagjai – hangzott el Mándiné Báki Enikő intézményvezető ünnepi beszédében.

– Küldetésnyilatkozatunkban egységes célként fogalmaztuk meg a hívő szülők támogatását Istentől kapott feladatuk segítésében, a kereszteléskor tett fogadalmak megtartásában, a gyülekezet új tagokkal, családokkal, megtérőkkel gyarapítását és a jövő nemzedékének keresztény hitben nevelését – fogalmazott a vezető. Az átadó után közös imádsággal folytatódott az ünnep, ahol dr. Fekete Károly püspök hirdette az igét az Északi templomban, majd a Szatmári Református Egyházmegye esperese, Szalay Kont vezetésével tettek esküt a dolgozók Isten színe előtt.

Örömüket fejezték ki, áldást és erőt kívántak az óvoda munkájához, nem mindennapi feladataihoz az ünnepség résztvevői is.

– Azt kívánom a kedves szülőknek és magunknak is, hogy találjunk mindig utat egymáshoz, legyenek a kapuink mindig nyitva a másik felé, s még ha most apró, mégis fontos lépésekkel, de induljunk el ezen a közös úton! – zárta ünnepi beszédét Nagy György lelkipásztor.

Borítókép: A mátészalkai Csemetekert óvoda dolgozói | Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában