Nyíregyháza

2021.10.08. 07:00

Végh József újabb négy évig elnök

Tisztújító taggyűlést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara.

LTL

A PRIMOM Vállalkozói Inkubátorház konferenciatermében került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara taggyűlésére, melyet tavaszról halasztottak őszre.

Maradandót alkotott

Kihirdették Az Év nevelési–oktatási intézménye 2020 pályázat eredményét. Az elismerést Kulcsár Attila DLA és Kulcsár Attiláné építészek „Miskolc Fényi Gyula Gimnázium Multifunkcionális Tornacsarnok az Avas Lejtőjén” elnevezésű pályázata érdemelte ki, valamint F. Balku Katalin és Végh József, továbbá Trenka Zoltán építészek dicséretben részesültek. A kamara elnöksége Életműdíj elismeréssel illette a korábbi városi főépítészt, Veres Istvánt. A nem mindennapi életművet maga mögött tudó építész, szociológus szakember keze nyoma Nyíregyházán, a régió meghatározó nagyobb és számos kisebb településén egyaránt megtalálható, városi, települési főépítészként és vezető településtervezőként egyaránt maradandót alkotott.

A tisztújító protokoll után kihirdették: a választás eredményeként a kamara megyei elnöke újabb négyéves időszakra továbbra is Végh József építész, a munkáját támogató alelnök Szatmári István, az elnökség tagjai pedig Berzeviczy László, Gáva Attila és Tóth József építészek lettek. A kamara felügyelő bizottságát Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes, a tagsági és szakmafelügyeleti bizottságot Berecz László, az etikai és fegyelmi bizottságot pedig dr. Szabó László vezeti a következő négy évben.

Felvállalt aktivitás

A megválasztott tisztségviselők nevében Végh József régi-új elnök megköszönte a bizalmat:

– A továbbra is bonyolult, veszélyhelyzettel tarkított körülmények között a korábbi években mutatott, országos összehasonlításban is kiemelkedő munka és aktivitás szinten tartását, a bevált gyakorlatok követését, lehetőség szerinti gazdagítását ígérem. A megyei építész kamara célja továbbra is a tagság szakmagyakorlásának támogatása, ehhez kötődően szakmai képzések, változatos rendezvények, regionális és országos jelentőségű konferenciák, Építők Napi megemlékezések szervezése. Küldetésünknek tekintjük a megye építészeinek, szakmai teljesítményének országos szintű bemutatását. A Magyar Építész Kamara regionális társszervezeteivel, a Mérnöki Kamarával, a Kereskedelmi és Iparkamarával, az IPOSZ képviselőivel, az egyéb szakmai, önkormányzati, állami szervezetekkel együttműködve kívánjuk megvalósítani mindezt – jegyezte meg végezetül Végh József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara újraválasztott elnöke.

Borítókép: Az Életműdíjas Veres Istvánnak (balra) Végh József régi-új elnök gratulált | Fotó: Vargáné Kolozs Marianna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában