Nyíregyháza

2021.11.24. 13:19

Az idén is támogatja a kórházat a Marso

A hematológiai osztály eszközbeszerzésre fordítja majd az 1 millió forintot.

Fotó: Sipeki Péter

A több mint 30 éves nyíregyházi Marso Kft. az idén is támogat anyagilag egy olyan szervezetet, amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházhoz köthető. A jelképes átadóünnepséget szerdán délelőtt rendezték meg a Jósa András Oktatókórház onkológiai tömbjének főbejáratánál.

A házigazda nevében dr. Szondi Zita főigazgató elmondta, rendkívül hálásak a Marsonak azért, hogy már hosszú évek óta támogatják a kórház valamelyik osztályát, illetve az azokhoz tartozó alapítványokat.

Az idén a hematológiai osztály Harc az Életért Alapítványát támogatja 1 millió forinttal a nyíregyházi cég, az osztály nevében dr. Szerafin László osztályvezető mondott köszönetet a támogatásért.

– Még 1983-ban alapította meg az alapítványt egy fiatalon elhunyt betegünk édesapja. Az alapítvány fő céljai közé olyan tevékenységek tartoznak, mint például a különféle orvosi eszközök beszerzése vagy az osztályon dolgozók munkakörülményeinek a javítása – fogalmazott a szerdai rendezvényen a Prima-díjas hematológus, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az adományozó vállalkozás ügyvezető igazgatója, Becser Zoltán elmondta, számukra mindig elsőbbséget élvez a helyi kultúra, sport és az egészségügy támogatása.

– Az utóbbi időszakban rengeteget beszéltünk a Covid-ról, ami nem azt jelenti, hogy más osztályokon ne dolgoznának maximális odaadással a kórházi ápolók, orvosok. Az idén a választásunk a hematológiai osztályra esett, hiszen itt is nagyon súlyos betegségekkel küzdő embereket kezelnek – emelte ki a Marso ügyvezetője. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, az osztály a támogatást a betegek diagnosztikáját és kezelését elősegítő műszerek beszerzésére fordítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában