Nagykálló

2021.11.12. 13:12

Hamarosan birtokba vehetik a bölcsődét a gyerekek Nagykállóban (fotók)

Az új 36 férőhelyes bölcsőde a következő tanévtől fogadhatja a gyerekeket.

Fotó: Sipeki Péter

Sószoba, napelemrendszer, hőszivattyús padlófűtés – a modern kor követelményeinek maximálisan megfelelő bölcsőde épül Nagykállóban, aminek munkálatai remek ütemben haladnak. Az építkezés jelenlegi állásáról és a várható befejezésről dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője és Horváth Tibor, a város polgármestere tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Dr. Simon Miklós kiemelte: a három csoportnak helyet adó épület jövő év elejére készülhet el.

– A választókerületben eddig hat bölcsődét adtunk át, Piricsén, Nyírvasváriban, Nyírbogáton, Biriben, Balkányban, Nyírbátorban megújult a korábbi épület. Nagykállóban és Kállósemjénben jelenleg is dolgoznak a szakemberek az új intézmények építésén, valamint hamarosan további bölcsődék megépítése is elkezdődhet. A fejlesztéseknek köszönhetően 15 bölcsődével bővül a térség intézményrendszere. A gyermekek elhelyezése kiemelten fontos, hiszen munkaerőhiány van a megyében, és az új bölcsődék révén az édesanyák hamarabb állhatnak munkába – tudatta a térség országgyűlési képviselője.

Fejlődéssegítő foglalkozások

Nagykálló polgármestere az új intézményről elmondta, egy olyan bölcsődével gazdagodik a város, ami a felmenő rendszert is támogatja.

– A korábbi kettő helyett három csoportszobája lesz a városnak, így 12-vel több bölcsődés gyereknek jut hely. A régi bölcsőde az óvoda épületében kapott helyet, de az az új intézménnyel ez is fejlődhet, ugyanis a felszabaduló helyen egy tornaszobát szeretnénk kialakítani. Két foglalkoztató helyiség is helyet kap az új épületben, ami nagyon jó műszaki tartalommal szolgálja majd ki a gyerekeket. A kivitelezés a jövő év elején zárul, aztán a nyári szünetben kezdődhet a próbaüzem, hogy a szeptemberi tanévkezdéskor már modern környezet fogadhassa a gyerekeket – ismertette a terveket Horváth Tibor. A polgármester lapunknak elmondta, az új bölcsőde az egyéni foglalkozásoknak és a jelenleg is működő zenebölcsinek is otthont ad majd.

– A gyermekek fejlődését minden lehetséges eszközzel szeretnénk támogatni, ezért többek között nyelvi kurzusok, később pedig különféle fejlesztő-foglalkozások lesznek az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában