Advent

2021.11.17. 17:38

Idén lesz vajon adventi forgatag? Kiderült!

Fényárba burkolózik a város, az ünnepig a nyugdíjasoknak kiszállítják az ajándékokat.

Forrás: illusztráció / archív

Újra lesz karácsonyi forgatag Nyíregyházán: november 28-án, advent első vasárnapján 16.30-tól várják az érdeklődőket a városháza előtt az első gyertya meggyújtására, de ökumenikus áhítattal és koncerttel is készülnek a szervezők. A Kossuth téren 18 faházban 25 árus kínál majd ajándéktárgyakat, valamint a gasztronómiai különlegességek sem maradnak el. Ünnepi fényekből is több lesz, mint tavaly: az idén több mint 12 kilométernyi fényfüzér díszíti majd a főteret.

Új helyen a Mikulás

– Az idén egy óriáskerékkel bővülnek az ünnepi látványosságok. A 30 méteres látványosság Balatonlelléről érkezett, és már péntektől fogadja a szórakozni vágyókat – mondta el dr. Ulrich Attila alpolgármester. – Dézsában húsz, gyökeres fenyőfa is érkezik majd, ezeket november 26-án délelőtt díszítik fel Nyíregyháza óvodásai. Mindig nagyon népszerű a lapcsánkaosztás, így háromszor is lesz: december 3-án, 10-én és 17-én 15 órától kóstolhatják meg a frissen sült finomságot a forgatagban sétálók.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt nem lenne biztonságos a gyerekeknek a megszokott, a Kossuth téren felállított szűk kis házikóban látogatni a Mikulást, így ez a programelem elmarad. Helyette a kicsik a Télapóval a Kállay Gyűjteményben találkozhatnak, ahol ünnepi kiállítással, kézműves foglalkozásokkal és zenés műsorokkal is készülnek. A múzeumi programok védettségi igazolvány nélkül csak maszkot viselve látogathatóak.

Szállítják a csomagokat

Az önkormányzat szerdán elkezdte kiszállítani a hagyományos, nyugdíjasoknak szánt karácsonyi ajándékcsomagokat – erről dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere beszélt. Az idén nem a posta, hanem egy kézbesítő cég juttatja el minden címzettnek a küldeményeket. A szállítókat úgy lehet majd megismerni, hogy autójukon és piros színű egyen-kabátjukon is olvasható lesz a „Karácsonyi csomag szállítás„ felirat.

– Az idén közel 26 ezren kapnak ajándékcsomagot, vagyis sokkal többen, mint tavaly – fűzte hozzá a polgármester. – A jogosultak száma azért nőtt, mert már nem csak a 65 év felettiek kapnak csomagot, hanem minden nyugdíjas. Tekintettel a járványügyi helyzetre, az érintkezések csökkentése érdekében átvételkor nem kell semmit aláírni, elég lesz a csomagra jogosultnak felmutatnia a személyi igazolványát. Az ajándékot december 17-éig mindenhova eljuttatják a kézbesítőt, mindenkinek kétszer próbálják meg átadni a küldeményt. Ha valaki egyik alkalommal sincs otthon, annak sem kell aggódnia: december 27-én, 28-n és 29-én, valamint január 3–14 között átvehetik a polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában