Nyíregyháza

2021.11.23. 19:33

Karácsonyi varázslat négy szombaton át

A fények, a zene és a programok hamisítatlan ünnepi hangulatot kínálnak a Kállay-házban.

MJ

Fotó:

Az egyik installációban formás, méteres fenyő, rajta nemzeti színű zászlókkal díszített, különleges gömbök. A fenyő mellett színes betlehemi jelenet, mívesen kidolgozott figurákkal, a bábokon korabeli öltözet igényes anyagokból. Nem messze ettől, egy másik sarokban kényelmes fotel körül karácsonyi enteriőr valamivel nagyobb fenyővel. Ágain muzeális értékű gablonci zsenília fenyődíszek tömkelege 1880-ból.

A dekoráció nem véletlen és nem csupán advent közelsége miatt. A Kállay Gyűjtemény nagyszabású adventi programsorozatra készül – derült ki a rendezvény november 23-ai sajtótájékoztatóján, amikorra a dekoráció egy része is a helyére került.

Amint azt az intézmény igazgatója, Dohanics László elmondta, már 2020-ban eltervezték, hogy ünnep közeledtén nagyszabású rendezvénnyel teszik emlékezetessé a tél végi ünnepkört, de az élet és pandémia alaposan átírta a terveket. Nem úgy az idén, négy egymást követő szombaton – Karácsonyi varázslat címmel – végre valóban elvarázsolják a közönséget négy szombat gazdag programjával. Ehhez készítette elő a „kulisszákat” Hubay Éva, a szentendrei Hubay Ház és a Karácsonyi Múzeum alapító tulajdonosa felajánlva féltett díszeit, babáit, dekorációs kellékeit. A belépőjegyár annyira jutányos, hogy a város egyfajta karácsonyi ajándékának is tekinthető.

Fotók: Pusztai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában