Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.19. 13:55

Katonai menetoszlopok az utakon

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár november 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) vezetési gyakorlatot hajt végre.

Forrás: HM

A reggeli óráktól katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani Hajdúhadház és Nyíregyháza között, amely 4-es főutat és az M3-as autópályát érinti.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – áll a honvédség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában