Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.13. 08:53

Kiállták a válság próbáját

A kétszáz legnagyobb közül a Master Good cégcsoport kapta Az Év Innovatív Vállalata díjat.

GB

Fotó: www.katonatamas.hu

– A legnagyobb és leggyorsabban növekvő hazai vállalkozásokat állítja sorrendbe az Opten Informatikai Kft. adataira támaszkodva a Figyelő TOP200 évkönyv. Az üzleti hetilap napokon belül az újságosstandokra is kikerülő évkönyvének idei tematikája az újranyitásra, a gazdaság talpra állítására, a makrogazdasági folyamatokra fókuszál.

A Figyelő TOP200 Gálaestjét a napokban Szabó László, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója nyitotta meg. A rendezvény fővédnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter beszédében válságállónak nevezte a magyar gazdaságot.

Régiónkban a súlypont

– A kormány válság esetén sem adta fel alapelveit, a gazdaságpolitika három-négy központi elemét, így a családközpontúságot, a munkahelyek megtartását, a beruházások támogatását és az adócsökkentéseket – mondta a pénzügyi tárcavezető. Hozzátette, hogy a gazdaság kiállta a válság próbáját, ezt mutatják a növekedés mutatói, a beruházási adatok, az exportteljesítmény, a lakosság beruházásai és a fogyasztási kiadások. A második negyedévben közel 18 százalékos volt a növekedés mértéke, amire eddig nem volt példa – emlékeztetett a pénzügyminiszter azt is leszögezve, hogy a válság előtti teljesítményét régiónkból több ország is elérte, ami azt mutatja, hogy az EU-n belül a növekedés súlypontja Közép-Európába tevődött át.

A budapesti gálán átadott díjak közül számunkra érthetően a legkedvesebb Az Év Innovatív Vállalata díj, melyet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasága egyik zászlóshajójának, a Master Good cégcsoportnak ítéltek. A Bárány László és két fia – ifj. Bárány László és Bárány Péter – által irányított családi vállalat nevében az alapító tulajdonos, Bárány László mások mellett az év vállalata, a Zoltek Zrt. s az év pénzügyi vállalkozása, a K&H Csoport társaságában vette át a díjat.

Vérükben a fejlődés

A családi triász fiatal tagja, Bárány Péter Az Év Agrárembere 2020-as kiírásának közönségdíjasaként idén nyáron így nyilatkozott sikerük titkáról az Agrárágazatnak:

– Fontos szerepet játszik az innováció a cégcsoport életében. Nagyon szerteágazó a tevékenységünk, hiszen nem csak egy szűk profillal rendelkezünk: gyakorlatilag a szántóföldi integrációtól a takarmánygyártáson keresztül a tenyésztésen át keltetéssel, hizlalással, vágással és feldolgozással, a Sága révén pedig készítménygyártással is foglalkozunk. Közel 4 milliárdos, zöldmezős beruházással – döntően magyar berendezéseket telepítve – Vietnámban 2019-ben adtuk át az induláskor évi 6 millió, később 40 millió csirke feldolgozására bővíthető első külföldi üzemünket. Innovatív megoldásaink már nem csupán Magyarországon, de nemzetközileg is elismertek. Ilyen például a trágyafeldolgozás és -újrahasznosítás: növényi tápanyagot készítünk a telepünkről begyűjtött baromfitrágyából, és azt Bio-Fer márkanéven értékesítjük. Szintén innovatív megoldás, hogy a vágóhídi melléktermékeket feldolgozzuk, és kutyaszalámit készítünk belőlük. Egy kimagasló innovációnk egy barcelonai startuppal közösen fejlesztett robottal végzett, 24 órás monitoringozás az állattartásban; ez segít abban, hogy többet tudjunk meg az állatok viselkedéséről és a számukra optimális környezet kialakításáról.

Szavatolt GMO-mentesség

A Kisvárdán talán a világ legkorszerűbb és legkomplexebb vágóhídját üzemeltető Master Good az elmúlt öt évben 45-ről 110 milliárd forintosra növelte forgalmát. A cégcsoport a legmodernebb technológiákat alkalmazva az egész közép- és kelet-európai régióban egyedülállóként szavatolja, hogy a takarmánykészítéstől a termékfeldolgozásig GMO-mentes produktumokat állít elő.

Borítókép: Az innovatív cégvezetőtriász tagjai: id. Bárány László (középen) és fiai, ifj. Bárány László (b) és Bárány Péter (j) | Fotó: Master Good

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában