Nyíregyháza

2021.11.16. 14:02

Közelebb hozták a tudományt a diákokhoz

Az egyhetes programsorozat egyik célja, hogy gazdagítsa a fiatalok tudását.

Fotó: [email protected] +36305431120

Immár 35 éve rendezik meg a Zay Anna Technikum és Kollégium hagyományőrző rendezvényét a Zays Hetet, ami az idén egy rendhagyó tudományos nappal is bővült.

 

A november 15–19. között megrendezett programsorozat keddi eseménye lehetőséget teremtett a szakmának a közös gondolkodásra, valamint a rangos vendégelőadók mellett az intézmény jelenlegi és volt diákjai is tudományos igényű előadásokkal bizonyították felkészültségüket.

A szakképzés színfoltja

Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, az egészségügyi és szociális szakképzés üde színfoltja a szakképzési palettának.

– Minden területre igaz, hogy csak akkor képezhetünk kiváló szakembereket, ha folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a duális képzőhelyekkel, a szociális intézményekkel,és a felsőoktatási intézményekkel. Csak így kaphatnak magas szintű tudást a diákok, és úgy vélem, ezt a munkát a Zay rendkívül magas színvonalon látja el. A közelmúltban felhívtak az Innovációs és Technológiai Minisztériumból, és felkértek, hogy legyek a Diabétesszel élő tanulók a szakképzésben címmel induló szakmai munkacsoport vezetője. Azért kértek meg, mert gyakran hangoztatom, milyen jó egészségügyi szakképző iskolája van a Nyíregyházi Szakképzési Centrumnak – osztotta meg a főigazgató.

Vargáné Nemes Ildikó, a Zay Anna Technikum és Kollégium igazgatója hangsúlyozta, a programsorozat arról szól, hogy a diákok tudását tovább gazdagítsák, kiegészítsék a tanórákon elhangzottakat.

– Az egyetemeken régi hagyomány a tudományos nap, miért ne lehetne nálunk is, mikor mi is gyakran veszünk részt meghívott vendégként az ilyen rendezvényeken, ráadásul a tanulóink tudományos előadásokkal adnak számot a tudásukról – hívta fel a figyelmet az igazgató. A Tudományos Nap üléselnöke, dr. Pápai Tibor, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karának főiskolai docense és Jávorné dr. Erdei Renáta, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának tanszékvezetője volt. Dr. Pápai Tibor izgalmas előadásában bemutatta, milyen lehetőségeket teremt az egészségügyben a gyakorlati oktatásban megjelenő modern technológia. A főiskolai docens előadásáról hamarosan bővebben is olvashatnak a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában