Napkor

2021.11.29. 11:30

Legyen friss hús az asztalon!

Napjaink disznóvágásai legyenek a felnövekvő nemzedékek beavatási szertartásai.

MJ

Fotó: [email protected] +36305431120

– Ahhoz, hogy jövőre is legyen disznótor és friss hús az asztalunkon, komoly összefogásra van szükség. Mostanság nem könnyű az állattartó gazdák helyzete, de mindnyájan azon dolgozunk, hogy támogatást tudjunk biztosítani – mondta el dr. Nagy István agrárminiszter az elmúlt szombaton Napkoron, amikor megyei körútján az első Szent András-napi Disznóvágás és Pálinkamustrára is ellátogatott.

Mindig hazait válasszunk!

A rendezvényen a házigazda, Bakti János, a Nyírségi Együttműködési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és felesége fogadta a vendéget, aki ünnepi köszöntőjében a disznóvágások hagyományteremtő erejéről beszélt.

– Amikor boltba megyünk, és a húsok közül kell választanunk, keressük mindig a zászlócskát, a magyar terméket, mert azzal valamelyik magyar család vagy éppen egy vállalkozás túlélését biztosítjuk. Örüljünk annak, hogy vannak, akik elkészítik helyettünk az ételt, és tisztelegjünk azzal, hogy megbecsüljük a magyar gazdák kétkezi munkáját – emlékeztette az érdeklődőket a közös koccintások ünnepi pillanatában.

 

A rendezvényre Magyar Lóránt, az RMDSZ országgyűlési képviselője is ellátogatott. – Szatmár megyében a határ másik oldalán mi is már hat éve szervezünk böllérversenyeket, és a partiumi falugazdászokkal azt az üzenetet fogjuk magunkkal vinni a határon túlra, hogy a jó minőségű helyi terméket nemzeti kötelesség támogatni – fogalmazott.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (középen) fontos hagyománynak nevezte a disznótort | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában