Nyírkarász

2021.11.25. 13:23

Munkásapartmanokat adtak át Nyírkarászon

Jövőre is folytatódik a munkásszállások építését ösztönző program.

KM

Fotó: Pusztai Sándor

Ahol munka van, ott minden van. Ahol pedig munkásapartmanok épülnek, ott reménykeltő a jövőkép. Csütörtökön Nyírkarászon ünnepélyes keretek között adták át a Master Good cégcsoport jóvoltából elkészített, 84 dolgozó munkavállalását segítő ingatlant.

A Master Good Északkelet-Magyarország területén működő, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozó, a Bárány család száz százalékos tulajdonában lévő cégcsoport.

– A huszonöt év alatt több mérföldkövet tűztünk ki és értük el célként, most egy újabbhoz érkeztünk. A filozófiánk röviden ennyi: fejlődés és növekedés – fogalmazott Bárány László ügyvezető igazgató.

– Elmondható, hogy német, holland és francia szakemberek tanulmányozzák a számukra mintaként szolgáló tevékenységünket. Tíz éve még mi kéredzkedtünk be hozzájuk, és voltak, akik be sem engedtek oda. A folyamatosan bővülő kapacitással állandó növekedési pályára kerültünk. A profit egyik célja az, hogy megteremtse a további fejlesztések forrásait. Ha van jövőkép, akkor bátran lehet újabb, a piaci igényekhez alkalmazkodó mérföldköveket kitűzni.

– Az elmúlt 10 évben 1100 munkavállalóval bővültünk, ma már 2700 fős a létszámunk. Ha egy vállalkozás ilyen dinamikusan fejlődik, „felszippantja” a logisztikai környezetében található munkaerőt. Ezért is épültek meg a nyírkarászi munkaapartmanok, ahol komfortos körülmények között lakhatnak a munkavállalóink. Versenyképes munkabért fizetünk: a három tulajdonos a héten úgy döntött, hogy azoknak a dolgozóknak, akik a bérminimum felett keresnek, a munkabérét január elsejétől 17 százalékkal megemeljük.

Román István kormánymegbízott felszólalásában megjegyezte, megnyugtató azt hallani, hogy a Master Good stabil lábakon áll.

– A cégcsoport a megyei agrárium zászlóshajója. A munkásapartmanok építési tervétől a használatba vételéig a kormányhivatalnak sok teendője volt, de ez éppen annyira pozitív, mint a javuló foglalkoztatási adatok.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette: – Nem használnám a munkásszálló szót, mert ez hajdanán szolid kabarétréfák célpontja volt. A most Nyírkarászon elkészült munkásapartmanok jó életkörülményeket biztosítanak: kis létszámú és megfelelően felszerelt szobákban lakhatnak nyolcvannégyen.

– Tisztában vannak azzal a munkáltatók, hogy a legnagyobb érték a munkavállaló. Jelenleg 4,7 millió munkaképes ember dolgozik Magyarországon. A rekordszám is megerősíti, hogy foglalkoztatási szempontból az elmúlt másfél-két év egészségügyi veszélyhelyzetét megfelelően kezelte a kormány – jelentette ki Bodó Sándor.

Az átadáskor elhangzott, hogy a 323 millió forint értékű nyírkarászi beruházáshoz 137,41 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Szabolcsbákán is épít hasonló jellegű beruházást a cégcsoport: az ottani 256 millió forint kivitelezési értékű, 83 férőhelyes apartman fejlesztéséhez 127 millió forint támogatást kapott a Master Good.

– Nagyon fontos a munkaerő helyben tartása, hosszútávon pedig az itt dolgozó munkavállalók letelepítése. A cégcsoport élen jár a humánerőforrás megbecsülésében – emelte ki dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő.

– Szabolcs-Szatmár-Beregnek a következő hét esztendőben összesen 152 milliárd forint TOP Plusz-forrás áll rendelkezésére, ami hatalmas fejlesztési lehetőségeket nyit meg a vállalkozásoknak – nyomatékosította Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Szalmási József, Nyírkarász polgármestere kérdésünkre reagálva közölte, hogy nagy lehetőséget jelentenek számukra a munkásapartmanok, hiszen a 84 lakó nemcsak ott él, hanem ott is vásárol majd, és igénybe vehetik a hónap elején nyílt piaccsarnok színes kínálatát is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában